Eniz Orakcıoğlu

Ana Muhalefet UBP'de Ekim'de gerçekleşecek Kurultay'da Genel Başkanlığa aday olacağını ilan eden partinin ağır toplarından Ersin Tatar'ın açıklamaları partide bir hareketlenmeye neden oldu. Yeni Bakış'a konuşan partinin önemli isimlerinden Atun, Sucuoğlu, Töre ve Kaşif, temkinli ifadeler kullanmayı tercih ederken, bol başkan adaylı bir kurultaya dikkat çektiler.

Ahmet Kaşif: Aday önce kendi mutlu olmalıdır

UBP Gazimağusa  Milletvekili Ahmet Kaşif, Ersin Tatar’ın Genel Başkanlığa aday olmasının kendi düşüncesi ve hür iradesi olduğunu söyledi. Demokrasiye ve Siyasal Partiler Yasası’na göre herkesin aday olabileceğini belirten Kaşif, “Ersin Tatar’ın adaylığından mutlu musunuz?” sorusuna ise “Önce aday olanın kendisinin mutlu olması lazımdır” şeklinde cevap verdi. Kurultayda çalışanın kazanacağını belirten Kaşif, “Çıkacak sonuç partinin takdiridir” şeklinde konuştu.

Faiz Sucuoğlu: Başka adaylar da çıkabilir

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ise Ersin Tatar’ın UBP Genel Başkan adaylığının demokratik bir hak olduğunu belirterek, “Ersin Tatar çalışkan bir arkadaşımızdır. Aday olacağı ile ilgili de duyumlar alıyorduk. Hayırlı olsun. Genel Başkanlığa yeni ve farklı adayların çıkacağı ile ilgili birçok dedikodu duyuyoruz. Aday olacak diğer kişiler de önümüzdeki süreçte adaylıklarını açıklayacaklardır” dedi.

Zorlu Töre: Şu an sadece adayları izlemedeyim

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre ise UBP milletvekillerinin  Genel Başkanlığa aday olmasının bir hak olduğunu belirterek, “Ersin Tatar’ın da aday olması en doğal hakkıdır. Bu adaylık daha önceden bilinen bir şeydi ve Ersin Tatar bu konuda zaten kulis yapıyordu, dolayısıyla adaylık sürpriz olmadı. Daha birçok adayın çıkacağını düşünüyorum ve takip ediyorum, bu bağlamda da genel değerlendirmeyi daha sonra yapacağım. Tüm bunların yanında Ersin Tatar çalışkan bir milletvekilimizdir. Aday olarak çıkmasını beklediğim başka kişiler de vardır” dedi. Töre, “Siz aday olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise “Şuan sadece adayları izlemedeyim. Onun dışında bir şey ifade etmek için çok erken” cevabını verdi.

Sunat Atun: Aday olmam için beni teşvik edenler var

UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun ise, kurultay sürecinin demokratik bir süreç olduğunu belirterek, “Aday olmak Ersin Tatar’ın kararıdır.  1 yıldır UBP kurultay sürecinin tartışmaları devam etmektedir ve ben bu kadar erken bu sürece girilmesini doğru bulmuyorum.  Burada esas olan UBP’nin birlik ve bütünlüğüdür bu doğrultuda da parti içi siyasetlerin parti içinde yapılması gerekmektedir. Adaylık aşamasında ise esas olan fikirlerin ortaya konması ve yarışın fikirler üzerinden yarışılmasıdır” dedi. Genel Başkanlığa aday olmayı düşünüp düşünmediği sorulan Atun, adaylığı değerlendirmenin erken olduğuna dikkat çekerek, “Etrafımda beni Genel Başkanlığa aday olmam için teşvik eden küçümsenmeyecek bir sayı var. Ama ben bu kararı vermek için erken olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında aday olacak kişilerin parti için hedefleri, kişisel hedeflerinden önde olmalı” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Bakış