İLÇE YÖNETİM KURULU’NDAN İSTİFA

DP-UG’den istifa eden ve Ulusal Birlik Partisi’ne geçmek isteyen vekillerin, partiye katılmaları kararı, UBP’den istifalara neden oldu. UBP Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu’ndan Barış Tilki istifa kararı aldığını açıklarken, ilçe yönetim kurulundan çok sayıda istifanın olacağını da söyledi.  

“VEKİL VE DELEGE İSTİFALARI BEKLENİYOR”

DP-UG’den istifa eden vekillerin partiye katılması kararının MYK’da onaylanmadığını söyleyen Barış Tilki, “Hüseyin Özgürgün, kişisel olarak bu kararı verdi. Böyle parti olmaz” diyerek, kendi istifasının bir kıvılcım olacağını ve arkasını geleceğini ifade etti. Barış Tilki, “İstifa edecek olan vekil de var. Delegelerden de istifa edecek olanlar var” dedi. 

“UBP’Lİ VEKİLLER HAKKINDA SÖYLEDİKLERİNİ AÇIKLAYACAĞIM”

Yönetim Kurulu Üyesi Barış Tilki, “Ulaştırma Bakanı iken, makam ağır geldi ve partiye gelmedi. Ekmeğimizle oynayan insanla ben aynı çatı altında kalmam”  diyerek, Kâşif’in Ulaştırma Bakanlığı döneminde UBP’li vekiller hakkında kendilerine söylediği lafları bugün açıklayacağını ifade etti.

Rana SARRO 
DP-UG’den istifa eden ve Ulusal Birlik Partisi’ne geçmek isteyen vekillerin, partiye katılmaları kararı, UBP’den istifalara neden oldu. Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu’ndan Barış Tilki istifa kararı aldı. Barış Tilki, kararının kesin olduğunu ve bugün istifasını partiye sunacağını açıkladı.

“PARTİDEN ÇOK FAZLA İSTİFA OLACAK”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, partiden çok fazla istifa olacağını söyledi ve “İsimlerini vermem etik olmaz. İstifa edecek olan vekil de var. İlçeden de, delegelerden de istifa edecek olanlar var” dedi.

“UBP’DE İSTİFA FURYASI”

DP-UG’den istifa eden ve UBP’ye geçmek isteyen Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu, Hamit Bakırcı’nın, partiye geçme kararı UBP’den istifalara neden oldu. Avukat Muhabbet Mevsimler’den gelirken, partide istifa furyasının yaşanacağı belirtiliyor.

Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu’ndan istifa edeceklerin başını Şoför Okulları Birliği Başkanı da olan Barış Tilki çekecek. Barış Tilki’ye yakınlığıyla bilinen İşadamı Hakan Fellahoğlu ve arkadaşlarının da istifa etme eğiliminde oldukları söyleniyor.

“BU KARAR MYK’DAN ONAYLANMADI”

DP-UG’den istifa eden vekillerin partiye katılması kararının MYK’da onaylanmadığını söyleyen Barış Tilki, “Hüseyin Özgürgün, kişisel olarak bu kararı verdi. Particilik böyle oynanmaz. Tek başına, gelmeleri kararını almasını kimse kabul etmez. Böyle parti olmaz” diyerek, kendi istifasının bir kıvılcım olacağını ve arkasını geleceğini ifade etti.

“BAKAN İLEK MAKAM AĞIR GELDİ”

İstifa sebebi ile ilgili sorumuz üzerine Barış Tilki şunları söyledi: “Benim iki sebebim var. Biz Ahmet Kaşif’i destekleyenlerdeniz. Kurultay’da birebir yanında olan kişilerden bir tanesi de benim. Bir haftalık, el ameliyatı geçirmeme rağmen, omuzlarımızda kurultay’da Atatürk Stadyumu’na koyanlardan biriyim. Bu durumda Ahmet Kâşif’e inananlardanım. Biz sağda birliktelik yapması için kendisine çok yalvardık. O gelirse, Hasan Taçoy da dâhil herkesin geleceğine inanıyorduk. Ama maalesef Ulaştırma Bakanı iken, makam ağır geldi ve partiye gelmedi. Ahmet Kaşif’in UBP’li vekiller ile ilgili bize söylediği lafları yarın (bugün) söyleyeceğim. Biz bunları hazmedecek durumda değiliz. Bakan iken bizleri es geçeceksin, şimdi bakanlıktan alındın diye hemen geleceksin ve söylediğin laflar unutulacak, biz bunları kabul edemeyiz. Bu birinci sebebimdir.”

“EKMEĞİMİZLE OYNAYAN İNSANLA AYNI ÇATI ALTINDA KALMAM”

“İkinci sebebim de, Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde, motorlu araçlar ile ilgili Kâşif kendi aklınca bir sınav yaptırdı.  Bu da bizi yanıltma sınavıydı. 2004 yılında yaptığımız motor sınavlarını elimizden aldı, yani ekmeğimizle oynadı. Barış Tilki’yi tanıyan herkes zaten bunu bilir. Ekmeğimizle oynayan insanla ben aynı çatı altında kalmam. Bu da ikinci sebebimdir ve kararım karardır. UBP’ye bu saatten sonra Ahmet Kaşif’in gelmesinde bir yarar olacağına ben inanmıyorum. Çünkü bunu denedik ve gördük. Bunları hep birlikte göreceğiz.”