Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, son günlerde Kıbrıs Türkü’nün Rum basın kaynaklı haberlerle psikolojik baskı altına sokulmaya çalışıldığını vurgulayarak müzakere sürecini torpillemeye yönelik söylemlere itibar edilmemesini istedi.

Basına yansıyan, siyasi görüşleri arasında uçurumlar bulunan Rum siyasi parti liderlerinin, sözcülerinin hatta bugün aktif görev üslenmeyenlerin dahi tek merkezli ve özel amaca yönelik, söylem birlikteliklerini değerlendiren Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi’nin, varılacak bir antlaşmada her iki halkın siyasi eşitliğinin, egemenliğinin iki kesimliliğinin yanı sıra Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün esas olduğuna ilişkin görüşünün devam ettiğini belirtti.

Özgürgün, “Güney Kıbrıs Meclisi’nde alınan “ENOSİS” kararından söz etmeyen zihniyetin, basınlarına yansıyan görüş, düşünce ve söylemlerinin samimiyetten yoksun olduğu da çok iyi bilinmektedir”ifadelerini kullandı.

1968 yılından bugüne kadar sürdürülen ve hep Rum-Yunan tarafının bilinen nedenleriyle sonuçsuz kalan müzakere süreçlerinde Kıbrıs Türk Halkı’nın haksızlığa uğradığına dikkati çeken Özgürgün, “haksızlıkların, toplu katliamlar da dahil her türlü insanlık dışı uygulamaların unutulması, unutturulması asla mümkün değildir. Hele de varılacak antlaşmanın Rum tarafının hayali olan Kıbrıs Türk Halkının 1974 öncesine taşınması, hiç mümkün değildir”ifadelerini kullandı.