Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile bazı kurumlar arasında Gazimağusa'da hatıra ormanı oluşturulması konusunda protokol imzalandı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Hakan Dinçyürek’ün imza koyduğu protokoller Kıbrıs Türk Kızılay'ı Gazimağusa Şubesi, Her Daim Dostlar Derneği, KKTC Ülkü Ocakları ile imzalandı.

Dinçyürek konuyla ilgili açıklamasında ülkedeki orman arazilerinin arttırılması ve ağaçlandırma faaliyetlerinin büyüyerek devam etmesinin temel hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

“ÜÇ AYRI ORMAN ALANI OLUŞTURULACAK”

İmzalanan protokollerle, Gazimağusa'da üç ayrı kuruma tahsis edilen arazilerde orman alanı oluşturulacağını belirten Dinçyürek, söz konusu alanların bakım ve idamesini de yine bu kurumların yapacağını söyledi.

Dinçyürek, kurum ve kuruluşların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farkındalık yaratarak ülke ormanlarının çoğalmasına koyacakları katkıların önemli olduğunu ifade etti.

Hedeflerinin daha çok kurumun orman alanları için girişim yapması olduğunu belirten Dinçyürek, kurumların devraldıkları alanlardaki fidan ve ağaçlara karşı olan sorumluluklarını da yerine getirmesi temennisinde bulundu.

Protokollerin imza töreninde Orman Dairesi Müdürü İsa Direk de yer aldı.