Gürsel Karagözlü

Lefke’ye bağlı Gemikonağı köyünde eşinden ayrılan Livia Tekin, üç çocuğu ile birlikte ortada kaldı.

Eski eşi tarafından mahkeme kararı ile evden çıkartılmak istenen Livia Tekin 12 yaşında, 13 aylık ve 4.5 aylık 3 çocuğu ve kendisi için devlet yetkililerinden yardım istedi.

6 yıl önce evlendiği eşi ile aralarında ailevi sorunlar yaşayan Livia Tekin, 2016 yılında eşi ile geçimsizlik yaşadıklarından mahkemeye vererek boşandıklarını söyledi. Tekin, eşinin işsiz olduğundan kendisinin memeleketi olan Rusya’ya giderek 9 ay çalıştığını ve biriktiridiği 80 bin TL’yi eşine göndererek Gemikonağın’da CMC maden şirketine ait bir ev aldıklarını ve bu evi oğlunun üzerine yaptıkalrını anlattı.

Tekin, çocuklarının hasretine dayanamayarak tekrar Kıbrıs’a döndü. Kıbrıs’a dönünce eşi ile ailevi nedenlerle boşanma aşamasında olduklarını ve nu dönemde eşinin kendileine ait evi annesinin adına çevirerek kayıt ettiğini, mahkemede eşine gönderdiği paralaraaldığı eve karşılık kendisne 10 bin TL para verdiklerini başka para vermediklerini aktardı.

Tekin, eşi ile evlenmeden önce kendisinin bir çocuğu olduğunu eşi ile evlendikten sonrada eşinden iki çocuk daha yaptığını mahkemede boşandıktan sonra mahkemenin eşinin kendisine çocukları için 800 TL nafaka vermesini emretti.

Tekin yaşadıklarını şöyle anlattı: Bana 10 Bin TL verdiklerinde evden çık ev bul kirala demişlerdi bende kanunları bilmediğimden kabul ettim. Ev kiralamak için ev baktım ama kiralar çok pahalıydı. Şimdi boşandığım eşimle aldığımız evde oturuyorum. Aldığım nafaka ile 3 çocuğu geçindirmek zor. Geçtiğimiz gün eski eşim bana avukattan bir kağıt yolladı kağıtta halen evde oturduğum için benden bana vediği nafaka parası kadar kira ister. Ben 800 TL kira verirsem ki bir çocuğum dışındaki iki çocuğumun babası olan eski eşim nasıl olurda bu parayı benden iister. Çocuklar ne yiyecekler ne içecekler. Eğitimleri ne olacak. Bundan dolayı devlet yetkililerinden yardım talep ediyorum. Eski eşimden halen şiddet görüyorum. Şiddet gördüğüm için Polise başvurdum. Herhangi birşey olmadı. Halen tehdit ediliyorum ve korkuyorum. Sosyal Yardım dairesi beni ziyaret ediyor. Pisikoloğ geldi çocuklara baktı. Ancak bu kadarla olmuyor. Üç çocukla ortada kaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Devlet büyüklerinin bana yardım etmesini istiyorum.