Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1993 yılında göreve başlayan bir öğretmen, kendi öğrencisi ve öğrencisinin öğrencisiyle aynı okulda görev yapıyor.

Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulunda görev yapan üç kuşak öğretmenler, birbirlerinin gurur kaynağı. Teknoloji Tasarım öğretmeni Fatma Ölmez hem öğretmeni hem de öğretmen olan eski öğrencisiyle, Fen Bilimleri Öğretmeni Sabiha Düzel ise öğretmen olan eski öğrencisi ve onun öğrencisiyle, Din Kültürü Öğretmeni Kevser Akbaş ise öğretmeni ve öğretmenin öğretmeni ile aynı okulda görev yapıyor.

VERDİĞİM EMEKLERİN BOŞA GİTMEDİĞİNİ DE GÖRÜYORUM

Üç kuşak öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Gününde birbirlerinin günlerini kutladılar. Gazetemize konuşan üç nesil öğretmenler, birbiriyle alakalı duygularını paylaştılar. Teknoloji Tasarım öğretmeni Fatma Ölmez'in ortaokul öğretmeni Fen Bilimleri Öğretmeni Sabiha Düzel, "1993 yılında Erzincan'dan İnegöl'de göreve başladı. Yenice İlkokulunda görev yaptığımda öğrencim olan Fatma Ölmez 8. sınıftaydı. Çok iyi bir öğrenciydi, çok severdim kendisini. Daha sonra lise eğitimi aldı. Lise hayatında kendisini yönlendirdik. Eğitimini tamamlayıp, öğretmen oldu. Aynı okulda görev yapmaya başladık. Çok duyguluyum, çok mutluyum. Aynı zamanda onun öğrencisi de aynı okulda öğretmen oldu. Duyguların en güzeli. Herkese nasip olmayacak bir durum. Bu nedenle Öğretmenler Günü olması nedeniyle ayrıca mutluluk yaşıyoruz. Verdiğim emeklerin katlanarak geriye dönmesi, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirdiğimizin birer göstergesi olduğunu düşünüyorum. Onları canı gönülden kutluyorum. Verdiğim emeklerin boşa gitmediğini de görüyorum. Bütün öğrencilerimi çok seviyorum" dedi.

HEM ÖĞRETMENİ HEM DE ÖĞRENCİSİYLE AYNI OKULDA ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Fen Bilimleri Öğretmeni Sabiha Düzel'in öğrencisi olan Teknoloji Tasarım öğretmeni Fatma Ölmez ise, "2002 yılında öğretmenlik mesleğine başladım. Akhisar mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görev aldım. 2002-2003 yılında da Kevser Akbaş isimli öğrencimle tanıştık. Ona eğitim verdim. Şimdi aynı okulda hem öğretmenimle hem de eskiden öğrencim olan Kevser Akbay ile çalışıyorum. Güzel bir duygu. Herkese nasip olmayan bir duygu. Hem gurur hem keyif verici hem de sevgi dolu. Yıllar öncesinde Sabiha öğretmenimle 8. sınıftayken tanışmıştık. Öğretmenlik mesleğini bize aşıladı. Güzel bir eğitim öğretim sürecinden sonra bu göreve geldik. Şimdi bende öğrencimle aynı okulda olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününe denk gelmiş olması çok gurur verici" dedi.

"O BANA ÖĞRETMENLİĞİ AŞILADI"

Teknoloji Tasarım öğretmeni Fatma Ölmez'in öğrencisi olan Din Kültürü Öğretmeni Kevser Akbaş ise, "Fatma Ölmez hocam 2002-2003 yıllarında benim öğretmenimdi. Onunla iki yılım geçti. O bana öğretmenliği aşıladı. Eğitimimizi tamamladık ve öğretmenlik mesleğine atandık. Öğretmenim ve onun öğretmeni ile birlikte aynı okulda görev yapmak benim için çok büyük onur verici. İnşallah öğrencim Fatma'da benim yerime geçer" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM"

Din Kültürü Öğretmeni Kevser Akbaş'ın 7. sınıf öğrencisi Fatma Gül Sakın ise, öğretmenlerinin bu özel gününü kutlayarak, kendisinde öğretmen olmayı düşündüğünü ifade etti.

İnegöl Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu Müdürü Semih Evren de, üç kuşak öğretmenlerle aynı okulda görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.