Türk Hava Yolları'nın İstanbul - İzmir seferini yapacak uçağı, tuvaletindeki koku nedeniyle seferden çekildi.

Türk Hava Yolları yönetimi, kısa süre önce, uçakların tuvaletindeki kokunun giderilmemesi halinde kabin amirlerine seferden çekme yetkisi vermişti.

Airporthaber.com'un haberine göre bu yetki, THY'nin İstanbul'dan İzmir'e gidecek olan TK 2328 sefer sayılı TC-JGO kuyruk tescilli uçağının kabin amiri tarafından kullanıldı. 

Yolcular alınarak kalkışa hazırlanıldığı sırada, Boeing 737-800 tipi uçağın tuvaletinden koku geldiği,  temizlik ekibinin tüm müdahalesine rağmen koku giderilemeyince kabin amirinin uçağı seferden çekme kararı aldığı belirtildi.

Durumu kaptan pilota bildiren amirin sefer için başka bir uçak istediği, yolcularını indiren uçağın hangara çekildiği ve seferin gecikmeli olarak yapılacağı kaydedildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, kabin memurlarına gönderdiği elektronik postada, "Kabin amiri çalışma arkadaşlarım; teslim aldığınız uçak sizce temiz değilse, dünyanın neresinde, hangi havalimanında bulunursanız bulunun yolcu kabul etmeyeceksiniz. Temizlik konusunda sizin kararınız benim kararımdır. Uçak yeniden temizlenene kadar uçağı ground edin ve beni arayın' ifadelerini kullanmıştı.