Taner Ulutaş

Oto kontrol görevi yapan KTHY battıktan sonra bilet fiyatları el yakmaya başladı. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin hava yolu taşımacılığını yaptığı ülkemizde, Ercan - İstanbul uçuşlarının yanı sıra Ercan – Londra uçuş bilet fiyatları astronomik rakamlara ulaştı.

LONDRA’DA YAŞAYAN KIBRISLI TÜRKLER ŞİKAYETÇİ

Londra’da yaşamlarını sürdüren ve ailelerini ziyaret için KKTC’ye gelmek isteyen Kıbrıslı Türkler, astronomik rakamlara ulaşan bilet fiyatlarına büyük tepki gösteriyor. Bir tek gidiş fiyatının bile zaman zaman 680 Stg.’ye ulaştığı ülkemizdeki bilet fiyatlarının artık büyük boyutlara ulaştığını dile getiren Kıbrıslı Türkler, 120 ile 140 Stg. Bilet fiyatları talep edilen Larnaka’ya bizi mahkum etmek istiyorlar ifadesinde bulunuyorlar.

HEM ASTRONOMİK HEMDE HAYVAN MUAMELESİ YAPILIYOR

Londra’da yaşamını sürdüren ve ailesini ziyaret için KKTC’ye gelen Sami Beşok, AS TV’de yayınlanan Akşam Üzeri Programında yaptığı açıklamada ben ülkemi ziyaret için KKTC’ye geliyorum. uçak şirketine 600 Stg. Bilet ücreti ödedim. Birde bize insan gibi hizmet vermiyorlar. hayvan muamelesi yapılıyor. KTHY batırıldı ve bizi bunların eline mahkum ettiler dedi.

DOMATES HIYAR İNDİRDİLER BEKLEDİK

KKTC’ye kişi başı 600 Stg. Bilet ücreti ödeyerek geldiğini ve toplamda 4 kişilik ailesi için 1600 Stg. Bilet parası ödediğini dile getiren Metin Bazukuvvet, Larnaka – Londra uçak biletleri 120 -140 Stg. arasında değişiyor. Benim tanıdığım bir aile geçtiğimiz günlerde Larnaka üzerinden Kıbrıs’a geldi. 3 Büyük birde bir yaşındaki çocuk için 350 Sg. Bilet ücreti ödediler. Ben tek kişi olarak 600 Stg.bilet parası ödedim. Türkiye’den – Londra’ya en fazla 250 Stg. Bilet ücreti ödüyorsunuz ama KKTC’den Londra’ya bunun 3-4 katı ücret ödüyorsunuz. Cenazeniz olur bilet fiyatları birden artar. Tiket fiyatları en az 500 Stg.’ye yükselir. 12 saatte geldim. Stansette uçakta bekledik. Adamlar domates hıyar indirdiler. Kargo taşımacılığı yapıyorlar. Onlar Domates – Hıyar indirirken bizi de beklettiler dedi.

KKTC UÇAK ŞİRKETİNİ KURMALI

Londra’da ikamet etmekte olan İbrahim Özuslu ise yaptığı açıklamada bu iş böyle devam ederse artık Larnaka’dan geleceyim. Larnaka’dan Kıbrıs’a üçte bir fiyatı bilet ile gelirken Ercan’dan – Londra’ya veya Londra’dan Ercan’a 3-4 katı fazla bilet fiyatları ile gidip geliyoruz. KKTC artık kendi uçak şirketini kurmalı. Karpaz Hava Yolları kurulacaktı ne oldu belli değil ifadesinde bulundu.