Nadire Bahadi

Türkiye’ye önceki akşam gerçekleşen darbe girişimi Ercan Havaalanı’ndan Türkiye’ye yapılacak olan uçuşları da olumsuz etkiledi. Darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde Ercan’dan Türkiye’ye yapılacak olan 9 uçak seferi iptal edildi. Darbe girişimi olaylarının ardından ilk uçak seferi dün sabah saatlerinde Antalya’dan Ercan’a gelen uçuşla başlarken, Ercan- İstanbul Atatürk Havaalanı uçuşları dün 2 saat gecikmeli olarak yeniden başladı. Ankara Esenboğa Havaalanı ise hava trafiğini kapattı. Ankara’ya gerçekleşecek olan uçuşlar hala belirsizliğini koruyor.

9 sefer iptal edildi

Ercan Havaalanı’ndan Türkiye yönüne yapılacak uçak seferleri ile ilgili bilgi veren T&T Havalimanı Nöbetçi Müdürü Sedat Akça Türkiye’de yaşanan olaylar nedeni ile Türkiye’den Ercan Havaalanı’na gerçekleşecek uçuşların saat 01:30 itibari ile gidiş uçuşlarının ise saat 00:45’de iptal edildiğini açıkladı. Dün saat 10:07 saatine kadar toplam 9 gidiş uçuşunun iptal edildiğini belirten Akça, geliş uçuşlarının ise 07:35’de Antalya’dan Ercan Havaalanı’na yapılan uçuşla normale döndüğünü kaydetti.

3s-copy-1-768x432.jpg

İstanbul seferleri normale döndü, Ankara belirsiz

Ercan’dan kalkan uçak seferlerinin yeniden başlaması ile Ercan- Sabiha Gökçen Havaalanı uçuşlarının sorunsuz gerçekleştiğini belirten T&T Havaalanı Nöbetçi Müdürü Sedat Akça, saat 15:15’de Ercan’dan Atatürk Havaalanı’na gerçekleşecek olan Atlas Havayolu uçuş seferinin 2 saat rötarlı olarak gerçekleştiğini ve Atatürk Havaalanı uçuşlarının da bu uçuşla normale döndüğünü kaydetti. Akça Türkiye’deki darbe girişimi nedeni ile yaşanan olayların ardından Ankara Esenboğa Havaalanı’nın hava trafiğini kapattığını açıkladı. Akça, dün akşam üstü gerçekleşecek olan Ercan- Ankara seferinin iptal edildiğini de açıkladı.

“Mağduriyet yaşanmaması için çalışıldı”

Türkiye’de akşam saatlerinde patlak veren darbe girişimi ile birlikte saat 22:00 itibari ile tüm havaalanı personeli ve polis ekiplerinin görevleri başında yoğun mesai harcadığını ifade eden Sedat Akça, darbe girişimi nedeni ile yolcuların panik yaşadığını ifade etti. Uçuşların iptal edilmesi ile birlikte yolcuların bilgilendirildiğini belirten akça, mağduriyetin yaşanmaması için çalışıldığını ve uçuşların yeniden düzenlenerek yolcuların diğer uçuşlara kaydırıldığını kaydetti.