AliCANSU
Ercan Havalimanı’nda yer hizmeti verilen havayolu şirketlerinin ayrılmasıyla işlevsiz hale gelen ve kapatılan Cyprus Airport Services (CAS) şirketinin, yeniden havaalanında her an hizmet verecek şekilde organize edildiği kaydedildi. CAS yetkilileri hizmet uçak şirketlerinden gelecek talepleri karşılamaya hazır olduklarını bildirdi.

CAS’ın, Ercan Havaalanı’na uçan havayolu şirketlerinden Pegasus, Türk Hava Yolları, Onur Air, Atlasjet, Borajet, Corendon, Freebird’e hizmet verebilmesi için bu şirketlerin yetkililerinin onayı gerekiyor.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı Ercan’da hiçbir yer hizmeti şirketi yüzde 60’ın üzerinde hizmet alımı yapamayacak yöndeki kararından sonra CAS’ın yeniden devreye girmesi sağlanmıştı.

Geçtiğimiz gün Türkiye’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağına yer hizmeti veren CAS, Ercan Havaalanı’nda oluşturduğu ekip ile her an hizmete hazır şekilde bekliyor.

Cyprus Airport Services (CAS) Şirketi Direktörü Güvenç Cantaş Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, “CAS olarak kollarımızı açtık uçak şirketlerinin gelmesini bekliyoruz” dedi.

Başvurular devam ediyor

Cantaş, CAS’a başvuruların devam ettiğini söyleyerek 169 çalışanının yavaş yavaş başvurularını aldıklarını ifade etti. Genel Müdürlüğe başvuran CAS çalışanlarından “Eski görevime devam etmek istiyorum” belgesi doldurmaları gerektiğini ifade eden Cantaş, bu konuda çalışanların yazılı taleplerini beklediklerini ve başvuruların sürdüğünü söyledi.

CAS’ın Ercan’da “on call” ekipleriyle lisansları onaylanmış her an hizmete hazır olduğunu ifade eden Cantaş, “Bunun kanıtı önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uçağma verdiğimiz hizmet ile kanıtlamış olduk. Verdiğimiz çok iyi hizmeti takdir edip teşekkür için bizi gerek yurt içinden gerekse Türkiye’den de tebrik aldık” dedi.

Cantaş, Ercan’da CAS’a ait dört odanın bulunduğunu üçünün teslim almdığmı bir tanesinin de geçici olarak 15 gün önce sıkışıklık yaşanmaması için iyi niyetten dolayı İstanbul Handling’e verildiğini ancak, bu odanın da dün geri alındığını söyledi.

Ercan'da ekibimiz hazır "On call" bekliyor

Uçak şirketlerine hizmet vermek için “On cali” Ercan’da ekip bekletildiğine dikkat çeken Cantaş, “Şu anda uçak şirketleri ile temasımız vardır. Ercan’da bir ekip oluşturduk. Herhangi bir uçağa her an hizmet vermek verebilecek konumdayız ve ekibimiz de hazırdır” dedi.

Cantaş, Ercan’da uçaklara tam teşekküllü hizmet vermek için tüm araç ve gereçleri ile birlikte hazır beklediklerini belirtti.