Havaalanlarında özellikle terör saldırıları sonrasında güvenlik tedbirleri giderek sıkılaştırılıyor. x-ray cihazları daha hassas hale geliyor, aramalar daha detaylı yapılıyor, polis sayısı artırılıyor. 

Ama tedbirler sadece bunlarla sınırlı değil. Havaalanına girdiğiniz anda nasıl konuştuğunuza da dikkat etmek zorundasınız. 
İşte Hürriyet'in havacılık uzmanı Uğur Cebeci, hürriyet.com.tr'de yayınlanan bir video haberde uçakta ve havaalanlarında yasaklı kelimeleri anlattı.

UÇAKTA SAKIN BUNLARI SÖYLEMEYİN

Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra ABD'de daha katı kurallarla uygulanan son dönemde ise tüm ülkelerde yürürlüğe giren bu yasaklı kelimeleri tahmin etmek aslında zor değil. Füze, bomba, cinayet, patlama, silah vb. gibi kelimeleri maksadı dışında, arkadaşınızla sühbette vs. kullanıp o esnada görevlilerden birisi bunu duyarsa gözaltına alınmanıza neden olabilir. Uçak içinde bu türkelimelerden birini kullanırsanız, pilot en yakın havaalanına acil iniş yapma yetkisine sahip. Tabii bu yasak bazen yanlış anlamaları da beraberinde getiriyor. Örneğin; uçağın içindesiniz. Hava aşırı sıcak. Kalkış için sıra bekliyosunuz. Yanınızdaki arkadaşınıza dönüp "Off, sıcaktan patladım" dediğiniz anca bunu bir görevli duyarsa sizi uçaktan indirme hakkına sahip.