Uzakdoğu ve Ortadoğu arasında sefer yapan uçaklara Çinli hırsız çeteleri dadandı. THY'nin İstanbul-Dubai seferini yapan uçakta yorgunluktan uyuyan Adana'da özel bir hastanenin direktörünün el çantasında bulunan paraları ve kıymetli eşyaları çalındı.

Alınan bilgiye göre, Dubai'de düzenlenene IMTEC Sağlık Fuarı'na katılmak üzere 7 Ekim'de THY'nin İstanbul-Dubai seferini yapan uçağına binen EPC Hastanesi Obezite Cerrahi Merkezi Direktörü Dilek Yazıcı, kıymetli eşyalarının bir bölümünü yanındaki el çantasına koydu. Yazıcı, THY uçuş personelinin uyarısı üzerine içinde cüzdanı ve ziynet eşyaları bulunan el çantasını kabindeki bagaja koymak zorunda kaldı. Yazıcı daha sonra ise 5 saatlik yolculuğun yorgunluğu ile uyuyakaldı. Uçaktan indikten sora Dubai'de otele yerleşen Dilek Yazıcı, valizini açtığında soyulduğunu anladı. Cüzdanındaki bin doların alındığını ancak Türk Lirası'na dokunulmadığını gören Yazıcı, ziynet eşyalarının da alınmış olduğunu anladı. Dilek Yazıcı, mail yoluyla THY Genel Müdürlüğü'ne cüzdanındaki küpeleri ile yaklaşık bin dolarının çalındığını bildirdi.

ÇİNLİ ÇETELERİN YENİ MEKANI UÇAKLAR

Dubai'de IMTEC Sağlık Turizmi Fuarı'na katılan Dilek Yazıcı, fuarda Türkiye standlarını gezmeye gelen THY'nin Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu'na olayı anlattı. THY Müdürü İsmailoğlu, Uzakdoğu ve Ortadoğu arasında sefer yapan uçaklarda Çinli hırsızların bu gibi olaylarının giderek arttığını belirterek, "Geçenlerde Emirates ve Singapur Havayolları'nda aynı şekilde hırsızlar yakalandı. THY uçaklarında hırsızlık yapan bazı Çinlileri yakalattık. Çinli yolcuları artık uçaklara seçerek alıyoruz. Şüphelendiğimiz kişileri de uçaklara almıyoruz. Sizin olayınızla ilgili soruşturma yapacağız. Bize THY Genel Müdürlüğü'ne yaptığınız başvuru mailini gönderin" dedi.