Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2016 tarihinde mahkeme binası önünde başlayan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden büyük kavganın taraflarından Uçanok grubunun duruşmasında artık sona gelindi. 
İddia makamı ve savunma avukatları mahkemeye tüm tanıklarını dinlettikten sonra sırası ile hitaplarını yaptılar. Hitapların ardından Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran davayı kararı açıklamak üzere 7 Nisan 2016 tarihine ertelediğini açıkladı.

“Polis soruşturmasını eksik yaptı”

Başta Ali Osman Uçanok ve Kamil Uçanok olmak üzere 6 sanığın yargılandığı davada İddia Makamını Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, savunmayı ise avukatlar Emre Kadri, Irmak Özkoç, Muhabbet Mevsimler ve Rıfat Reis temsil etti.

Hitaplar sırasında savunma avukatları polisin soruşturmasını eksik yaptığını ve iddia makamının davasını makul şüpheden ari olarak ıspatlayamadığını iddia ederek müvekkillerinin beraat ettirilmesini talep etti.

Kadri: Ana sorumlular Hangün ile Ercüment

Ali Osman Uçanok’u savunan avukatr Emre Kadri mahkemede çarpıcı iddialarda bulundu. Olayların başlamasının sorumlularının, mahkeme önündeki kalabalığı tahrik eden Özcan Hangün ile İsmet Felek’i arayan İlker Ercüment olduğunu ileri süren Kadri, müvekkili Ali Osman Uçanok’un kavgada kimseye fiili olarak saldırmadığını, ayrıca iddia edildiği gibi kavgayı azmettiren kişinin olmadığını savundu. İddia Makamının müvekkilinin mahkeme önündeki kavgayı azmettirdiğine dair iddiasını makul şüpheden ari olarak ıspatlayamadığını ileri süren Kadri, kimseye dokunmadığı ve 2 defa dayak yediği halde 7 aydan beridir cezaevinde tutuklu bulunan müvekkilinin beraat ettirilmesini talep etti.

İldeniz: Olayların önceden planlandığı aşikar

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz ise hitabında özellikle İlker Ercüment, Nadire Bahadi ve Tugay Tükenmez isimli şahısların şahadetlerinin olayın planlı olarak gerçekleştirildiğini ortaya çıkarır nitelikte olduğunu iddia etti.

İki Uçanok konuştu olaylar başladı

Konu şahadetlere değinien İldeniz, Tugay Tükenmez isimli tanığın şahadetinde olay günü mahkeme binasında Ali Osman Uçanok’u sanık 4 Kamil Uçanok ile konuşurken gördüğünü söylediğini anımsatan İldeniz, diğer tanıklar Nadire Bahadi ile İlker Ercüment’in de Ali Osman Uçanok’un el işaretini gördüklerini ve olayların bundan sonra patlak verdiğini savundu. Bu tanıkların şahadetlerinde hiçbir şekilde sarsılmadığını ve güvenilir şahadet sunduklarını da iddia eden İldeniz,  konu şahadetlerden de anlaşılacağı üzere sanık 1 Ali Osman Uçanok’un sanık 4 Kamil Uçanok ile mahkeme binası çıkışında bir konuşma yaptığının, daha sonra Ali Osman Uçanok’un Kamil Uçanok’a el işareti yaptığının ve ardından olayların başladığının açık olduğunu ileri sürdü.

İldeniz, bununda olayların Ali Osman Uçanok’un planlı şekilde azmettirmesi ile yaşandığını ortaya koyduğunu iddia etti.

“Selam getirdi”

Ayrıca tanıklardan avukat İbrahim Demirtaş’ın da şahadetine değinen İldeniz, konu şahsın şahadetinde Kamil Uçanok’un Özcan Hangün ve Ömer Satıağalar’ın yanına koşarak gelip, Ali Osman Uçanok’un size selamı var dediğini ve daha sonra olayların başladığını söylediğini anımsatarak bununda olayların Ali Osman Uçanok’un azmettirmesi ile çıktığını kanıtlar nitelikte olduğunu savundu. İldeniz, İddia Makamı olarak sanıklar hakkındaki davaları makul şüpheden ari olarak ıspatladıklarını öne sürerek, sanıkların mahkum edilmesini talep etti. Şimdi gözler 7 Nisan 2016 tarihinde verilecek olan karara çevrildi.