Gazimağusa’da iki grup arasında çıkan kavganın duruşmasında avukat İ.D. tanık olarak dinlendi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen kavganın taraflarından Uçanok grubu sanıklarının duruşmasına dün devam edildi. İddia Makamı  Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Yargıç Mustafa İldeniz dün mahkemeye 7.tanığı avukat İ.D.’yi dinletti.  

Olayların başlangıç esnasında olay yerinde olan ve olayı bire bir gördüğünü mahkemeye aktaran  İ.D., olay günü mahkemelerin yakınında bulunan ofisinden mahkemeye gitmek için yürüdüğünü  sırada  kavgada  darp edilen Özcan Hangün ile karşılaşıp mahkeme gündeminde olan davasının durumu hakkında sohbet etmeye başladıklarını söyledi.

“Ne kadar erkeksiniz görelim”

Özcan Hangün ile konuştukları esnada sanıklardan Kamil Uçanok’un Ömer Satıağalar’ın aracına doğru yönelip “aşağıya in hesaplaşalım Ömer” dedikten sonra kendilerine doğru yöneldiğini ve “Uçanok’un size selamı var, gelin ne kadar erkeksiniz görelim” dediğini anlatan  İ.D., daha sonra kalabalık grubun gelerek Özcan Hangün’e Ömer Satıağalar’a ve Cüneyt Arık’a saldırdıklarını söyledi. Kendisinin kavgayı ayırmaya çalıştığını ancak muvaffak olamayınca kalabalığın arasından ayrıldığını belirten  İ.D., daha sonra Ömer Satıağalar ve Özcan Hangün’ün olay yeri yakınlarında bulunan avukat Tunsal İlhan’ın ofisine girdiğini ve Ömer Satıağalar’In burada 2 defa bayıldığını ifade etti.

İ.D., Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in sorusu üzerine olay gününün sabahı  mahkemenin karşısında bulunan park alanı ve ormanlık alan içerisinde normal günlerden daha yoğun bir kalabalığın gözüne çarptığını aktardı. Mahkeme duruşmaya devam edilmek üzere 30 Aralık 2015 tarihine ertelendi.