2000 senesinden sonra gerçekleştirilen atılımlar ile birlikte ülkemizde havayolu ulaşımı eskisine göre çok daha gelişmiş bir hal aldı. Bu dönem içerisinde açılmaya başlayan havayolu firmaları rekabetin ciddi biçimde artmasına sebep olurken fiyatlarda yaşanan düşüşler de yolcular için son derece önemli bir etmeni ortaya çıkardı. Bu doğrultuda artık kişiler uçak bileti alırlarken karayolu ya da demiryolu için harcadıkları ücretlere yakın seviyede ücretler ödüyorlar. Ancak bu ücretler karşılığında aldıkları hizmetler çok daha konforlu oluyor. Uçak Bileti alarak yer ayırtan kişiler sonrasında rahatlıkla çok kaliteli bir yolculuk yapabilirler. Bu yolculuklarında kişiler herhangi bir sorun olduğunda birçok yetkili kişi arasından istediği kişiler ile irtibata geçebilmektedirler.

Havayolu firmaları arasından seçim yapmayı düşünen kişiler ilk etapta konforu ve fiyatı önemserler. Bu aşamada Flypgs gibi bilindik firmalar her zaman bu etmenleri sağlayan güvenilir firmalardır. Firmaların filolarında ki uçaklar da genellikle kalitenin net bir göstergesidir. Küçük uçakların her zaman daha konforsuz olduğu ve güvenlik açısından zayıf olduğu bilinir. Bu sebeple de kişiler daha çok büyük ve çok kişilik uçakları tercih etmelidirler. Her ne kadar bu tarz uçaklarda koltuk genişlikleri dar olsa da yolculuk kısa sürdüğü için yolcular çok fazla rahatsız olmazlar. Flypgs firması yolculuk süresince sunduğu ikramlar ile de konforu en üst seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır.

Bunun yanı sıra Pegasus kampanyaları ile birlikte ekonomik bir yolculuk yapmayı amaçlayan kişiler rahatlıkla internet siteleri üzerinden bilet alışverişlerini yapabilirler. Bu alışverişlerinde kişiler kredi kartlarını kullanacaklarsa rahatlıkla birkaç dakikada bilet alma işlemleri tamamlanmaktadır. Kredi kartı bilgilerini eksiksiz bir biçimde giren kişiler sonrasında rahatlıkla alışverişlerini tamamlarlar. Alışveriş sonrasında Pegasus kampanyaları sayesinde alınan ekonomik biletler kişilerin mail adreslerine gönderilecektir. Bu mail adreslerinden rahatlıkla biletlerini istedikleri an görüntüleyebilirler ve çıktılarını alabilirler. Bunun yanı sıra cep telefonlarına da gerekli bilgilerin tamamı aktarılacaktır. Bu sayede havalimanından herhangi bir sorun yaşanması da mümkün olmayacaktır. Tüm bu önlemlere rağmen kişiler sorun yaşarlarsa da havalimanında firmanın görevlileri kişiler yardımcı olabilir.