KITSAB adına Özbek Ö. Dedekorkut tarafından yapılan yazılı açıklamada, dünya turizmindeki sorunlar, acente - IATA ilişkileri, terör olaylarının turizme etkileri ile birliğin büyümesi ve kurumsallaşması yanında  teknoloji konularında seminerlerin organize edildiği, Belçika Acenteler Birliği Başkanı’nın "Avrupa Birliği Turizm Politikaları" konusunda sunum yaptığı, 2 günlük organizasyonda, Yeni Dünya Başkanı ve 9 kişilik Yönetim Kurulunun da seçildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Hindistan Acenteler Birliği Başkanı Sunil Kumar'ın Başkan olduğu seçimlerde, İsrail Temsilcisi Başkan yardımcısı, Kenya Acenteler Birliği Başkanı ise muhasebeden sorumlu Genel Sekreter seçildi. Ayrıca, Birliği Temsilen Kongreye katılan Yönetim Kurulu Üyesi, Veznedar Özbek Ö. Dedekorkut Teknoloji Kurul başkanlığına seçildi.

“ONURSAL BAŞKAN AHMET NECATİ ÖZKAN TEŞEKKÜR PLAKETİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ”

41 yıldır KITSAB’ı ve ülke turizmimizi başarı ile uluslararası platformlarda temsil eden ancak ani rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve halen Ankara’da tedavi görmekte olduğundan UFTAA Genel Kurul toplantısına katılamayan Onursal Başkan Ahmet Necati Özkan’ın , UFTAA’ya vermiş olduğu katkılardan dolayı, teşekkür plaketi ile ödüllendirildiği belirtilen açıklamada,  Kuzey Kıbrıs, KITSAB ve Ahmet Necati Özkan adına verilen bu ödülü, Dedekorkut’un teslim aldığı kaydedildi.

KITSAB’ın  Kuzey Kıbrıs olarak üye olup temsil edildiği ve seçimlerde oyunu  “Kuzey Kıbrıs” olarak kullandığı genel kurulun, ülke temsiliyeti açısından oldukça verimli geçtiği de belirtildi.