Ulusal Halk Hareketi (UHH), Türkiye’nin demokrasisine ve demokratik yapısına karşı yapılan ve yapılabilecek her türlü hareketi kınadığını belirterek, yarın yapılacak Demokrasiye Destek Mitingi’ni memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

UHH Genel Koordinatörü Taner Etkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bu zor günlerden başarıyla çıkacağına emin olduklarını kaydederek,  sağlam ve istikrarlı bir Türkiye’nin  bölge ve dünya barışının korunması için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

“Anavatanımıza yapılan her türlü haksızlığı, yanlış girişimi, KKTC’ye yapılmış sayarız. Türkiye’nin refahı bizim refahımızdır. Türkiye’nin her türlü acısı bizim acımızdır” diyen Etkin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, anavatanı ile  sonsuza kadar sürecek tarihi, kültürel, ekonomik ve siyasi bağları bulunduğunu ifade etti.

“Kıbrıs’ta adil bir çözüm bulunması için anavatanımız Türkiye’nin göstermiş olduğu yapıcı ve olumlu çabaların devamının vurgulanması bizi memnun etmiştir” diyen Etkin,  devam etmekte olan görüşmelerde  Türkiye’nin KKTC’nin yanında olarak tüm olanaklarıyla destek vermesinin olmazsa olmaz olduğunu kaydetti.