Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun by-pass ameliyatı tamamlandı. Ertuğruloğlu’nun sağlık  durumunun iyi olduğu, ameliyatın başarılı geçtiği bildirildi.

Ameliyatı gerçekleştiren YDÜ Hastanesi Kardiyovasküler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu  YDÜ’de saat 15.30 sıralarında  düzenlenen basın toplantısında, ameliyat ve Bakan Ertuğruloğlu’nun durumu hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Sanisoğlu, by-pass ameliyatının 4 buçuk saat sürdüğünü, yüzde 90’ın üzerinde kapalı olan 4 damara by-pass yapıldığını, başarılı bir ameliyat gerçekleştiğini ve Ertuğruloğlu’nun sağlık durumunun  iyi olduğunu belirtti.

1457535950.jpg

Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Ertuğruloğlu’nun yoğun bakımda gözlem altında tutulduğunu, 10-12 saat  uyutulacağını, birkaç gün içinde de normal servise vermeyi planladıklarını kaydetti.

Sanisoğlu, Bakan Ertuğruloğlu’nun geçirdiği gizli kalp krizleri nedeniyle, normal by-pass ameliyatına oranla daha riskli bir ameliyat gerçekleştiğini, kalp kasılmasında bozulmalar meydana geldiğini ancak ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini ifade etti.

Sanisoğlu, Ertuğruloğlu’nun 1-5-2 ay içerisinde normal hayatına dönebileceğini kaydetti.