Gündem Kıbrıs Özel

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı'nın gündeme getirdiği ve ülkenin bir anda gündemini değiştiren Ercan Havalimanı’nın işletimini denetlemek için, 11.250.000 Dolarlık hizmet satın alınması Meclis Genel Kurulu'na da yansıdı.

Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü birleşiminde gündem dışı konuşmaların ardından sözlü sorular kısımında UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı tarafından Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'na Ombudsman'ın gündeme getirdiği 11 milyon 250 bin Dolar'lık hizmet satın alınması soruldu.

Bakan Ertuğruloğlu söz isteyerek sorularan sorulara yanıt verdi. Sabah saatlerinde Ombudsman'ın açıklamalarına karşılık olarak yazılı bir cevap verildiğini hatırlatan Bakan Ertuğruloğlu bu açıklamasının ardından Ombudsman Dizdarlı'nın bu sabahki cevabından dolayı hicap duyduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu şöyle konuştu:

"Sayın Ombudsmanımız Dizdarlı beni yetkilerini bilmemekle eleştirdi. Ne yazık ki görevlerini bilmeyen bir Ombudsmanımız var. Çünkü görevlerini bilmeyen ben değil Ombudsmanımızın kendisidir. Eğer Ombudsman bir basın ajansı vasıtasıyla değil de uslübuna edebine göre sormuş olsaydı gerekli cevapları alacaktı. Fakat bizlere sormadan basın aracılığı ile soru sorması görevlerinin ne olduğunun bilmediğinin bir göstergesidir. Ben beklerdim ki Ombudsmanımız çıksın bize teşekkür etsin. Fakat araştırmadan bizleri peşkeş çekmekle suçluyor. 11 Milyon 250 Bin Dolar'ı ödeyecek olan KKTC devleti değil, ihaleyi kazanan T&T şirketidir. KKTC'nin cebinden tek kuruş çıkmayacağını sağladığımız için Ombudsman teşekkür etmek yerine halkı yanıltıyor. Yazıklar olsun."