Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi, sorumluluğundaki araziler içerisinde bulunan izinlendirilmiş veya izinlendirilmemiş  reklam tabelalarının en geç 1 Nisan’a kadar kaldırılmasını istedi.

Karayolları Dairesi’nden yapılan açıklamada, fasıl 50 ‘Reklamların Teşhiri Yasası’ uyarınca Kaymakamlık veya Belediyeler tarafından izinlendirilmiş/izinlendirilmemiş ve trafik güvenliği açısından Karayolları Dairesi sorumluluğunda bulunan araziler içerisinde yer alan reklam tabelalarının kaldırılmasının, yarattığı çevre kirliliğine son verilmesi ve trafik yol güvenliğinin sağlanması bakımından zaruri görüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, Karayolları Dairesi tarafından izinlendirilmemiş tabelaların izinsiz addedileceği de kaydedildi.

Açıklamada, Ercan-Haspolat-Hamitköy-Gönyeli Çemberi-Girne-Ada Otel güzergahının pilot güzergah olarak seçildiği ve öncelikle gündeme alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Karayolları Dairesi’nin sorumluluk alanı içinde olan çift şerit yollardaki yeni reklam uygulaması üzerindeki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu ve yeni uygulama ile ilgili detaylı bilgilerin yakında açıklanacağı ifade edildi.

İlgili tarafların belirtilen tarih sonrası zarar görmemeleri için önceden ivedi tedbir almaları, aksi durumda Polis Genel Müdürlüğü’nün ilgili yasa maddelerine göre Karayolları Dairesi’nin gerekli uygulamayı başlatacağı duyuruldu.