Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ülke bölünme tehdidi altında değil. Çünkü bölünme isteyen yok. Bir arada yaşayalım diyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,seçim çalışmalarına İstanbul Sultanbeyli'den başladı. Sultanbeyli Meydanı'ndaki halk buluşmasına HDP İstanbul milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Seçim otobüsünün üstünden partililere seslenen Demirtaş, vatandaşlardan oy istedi. Kürt halkının bölünme gibi bir talebinin olmadığını, birlikte barış içinde yaşamak istediğini söyleyen Demirtaş, "Kürt bölücü değilim diyor. Birlikte yaşayalım, sadece yeni bir anayasada özgürlük istiyorum diyor. Peki sen niye ölüyor ve öldürüyorsun diye devlete, hükümete sormak hakkımız değil mi? Ülke bölünme tehdidi altında değil. Çünkü bölünme isteyen yok. Bir arada yaşayalım diyoruz. Peki sen niye savaş çıkardın? Askerin, polisin silaha sarılacak operasyonların emrini verdin? Bunu bizden önce Türk toplumunun sorması lazım" şeklinde konuştu.

1 Kasım'da yapılacak seçimlerin Türkiye'nin barış seçimi olacağını vurgulayan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ya savaş isteyenler kazanacak, savaş bloku ya da bizler, ülkemizde huzur istiyoruz, güven ve barış içinde yaşamak istiyoruz diyenler kazanacak. 1 Kasım, işte seçim bunun için olacak, sandık bir kez daha bunun için önünüze gelecek. 1 Kasım 7 Haziran'ın tekrarıdır. 7 Haziran'dan daha net, demokrasi açısından da daha güçlü bir sonuç çıkarmamız mümkündür. Biz 7 Haziran'da öz gücümüze, halkın alın terine, emeğine güvendik. Bu halk barış istiyor. Kimse kan görmek, evladının ölmesini istemiyor."