Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda bu sabah kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Thalassemia Derneği’nin ihtiyaç duyduğu kanın temin edilmesine katkı yapmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Bakanlık ve bağlı daire ile kurum çalışanları katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: “THALASAEMİA HASTALARIMIZ SIKINTI ÇEKMESİN DİYE BU KAMPANYAYI DÜZENLEDİK”

Bakan Çavuşoğlu, hafta sonu Thalassemia Derneği’nin kan bağışı çağrısını gördükten sonra bu etkinliği düzenleme kararı aldıklarını anlattı.

Kan ihtiyacının sürekli olduğunu ancak kanın üretilebilen veya parayla satın alınabilen bir meta olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, bağışların önemine değindi.

Çavuşoğlu, Ramazan ayında özellikle Thalassemia Derneği’nin kan bulmakta sıkıntı yaşadığına değinerek, “Biz, siz sıkıntı çekmeyin, sağlığınız etkilenmesin diye, kanı verenlere de sağlıkları açısından faydalı olacak bu uygulamanın lokomotifliğini yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, duyarlılık göstererek kan bağışı kampanyasına katılan tüm çalışanlarına teşekkür etti.

1467114473.jpg

VAROĞLU: “BAĞIŞLARA CİDDİ ANLAMDA İHTİYAÇ VARDIR”

Thalassemia Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu, kan bağışı kampanyası sırasında yaptığı konuşmada, Ramazan ayında ciddi kan sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekti.

Böylesi bir dönemde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kampanyanın önemine değinen Varoğlu, konuya duyarlılık gösteren Bakan Çavuşoğlu’na ve kan bağışında bulunan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Etkinliğin yoğun bir katılımla gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu da dile getiren Varoğlu, ülkede 152 thalassemia hastası olduğunu, bu hastaların üç haftada bir iki ünite kan alması gerekirken, yaşanan kan sıkıntısı nedeniyle yetersiz miktarda kan almak durumunda kaldıklarını belirtti.

“Hem halkımız hem thalassemialı grubunun her aradığında kanı bulabilmesi için bağışlara ciddi anlamda ihtiyaç vardır” diyen Varoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’yla başlayan bu sürecin devam etmesi yönündeki dileğini dile getirdi.

1467114497.jpg

1467114520.jpg