Ankara'da temaslarda bulunan Berova, ziyaretinin ikinci gününde Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile görüştü.

Berova, daha sonra Türkmeneli Televizyonu'nda, Orhan Hikmet Azizoğlu'nun hazırladığı “Akademik Bakış” programına konuk oldu. Berova, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nde Ankara'daki yüksek öğrenim gençliği temsilcileriyle bir araya gelerek, onların sorunlarını dinleyecek.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova akşam saatlerinde adaya dönecek.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Berova, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile görüşmesinde, ülkedeki üniversite öğrenci sayısının şu an 73 bin civarında olduğunu ve bu sayıyı 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Üniversitelerin konsey oluşturmasının eğitimin kalitesini artırıcı faktörlerden bir tanesi olduğuna işaret eden Berova, “Biz de bu konseyi çok önemsiyoruz. Ve diğer ülkelerdeki üniversitelerle yapılacak temaslarda asıl gayemiz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içindeki üniversitelerimizin öğrenci sayısını ve kalitesinde artışla ve dolayısıyla ülke ekonomimize katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

AZİZOĞLU

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu da, 29 ülkeden 150 üniversitenin üye olduğu ve 125 rektörün aktif görev aldığı Uluslararası Üniversiteler Konseyi olarak bütün güçleriyle Kıbrıs yüksek öğrenimine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.