Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından, KKTC Başbakanlığı Spor Dairesi Müdürlüğü’nün katkılarıyla 19-21 Şubat tarihleri arasında 3 etap halinde düzenlenen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu hem bisiklet turizmine hem de ülke tanıtımına katkı sağlayan başarılı bir organizasyonla tamamlandı. Turun 3. Etabının tamamlanmasının ardından takımlar, Federasyon yetkilileri ve organizasyonda görev alanlar düzenlenen kutlama kokteyli ile hem yorgunluk attı hem de gönüllerince eğlendi.

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na katılan Türkiye’den; Konya Torku, Brisaspor ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi, Bulgaristan’dan; Hemus 1896 Troyan ve Tzar Simeon Plovdiv, Sırbistan’dan; Sırbistan Milli Takımı, Almanya’dan; Team Basso-Bikes ve Veloclub Ratisbona Regensburg, Kazakistan’dan; Astana City Continental ve Kazakistan Milli Takımı, ülkemizde ilk kez düzenlenen böylesi bir tura katılmaktan ve Kuzey Kıbrıs’ı tanımış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek adadan ayrıldı. Tüm etaplardaki parkurlarda Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzellikleri karşısında hayranlıklarını belirten sporcular  2017’de de tura katılmak istediklerini kaydetti. Birer turizm elçisi olarak ülkemizden ayrılan sporcular başarılı geçen etaplarda her ayrıntının titizlikle düşünüldüğünün ve turun çok iyi organize edilmiş olduğunun altını çizerek Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile organizatörlere tebriklerini iletti.  1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na KKTC’den katılan Erülkü takımı sporcuları ise böylesi uluslararası bir organizasyonda yer almalarının paha biçilemez olduğunu ifade ederek, yıllarca bisiklet sporuna kendilerini adamış sporcular olarak bu organizasyonu hayallerinin gerçeğe dönüşmesi olarak nitelediler.

“Sürdükçe keşfet” sloganı ile gerçekleştirilen bisiklet turu süresince tüm etaplarda yapılan havadan ve karadan çekimlerde ülkemizin eşsiz güzellikleri, parkurda yarışan sporcuların oluşturduğu görsel şölen eklendi. Havadan ve karadan yapılan çekimlerde ortaya çıkan muhteşem görüntüler hayranlık uyandırdı. 

Yabancı takımlara ülkenin tanıtımının yapılması, bisiklet turizminin canlandırılması ve turizme katkı sağlanması açısından oldukça önemli bir adım olan 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu her yıl düzenlenmeye devam edecek. Federasyon’dan yapılan açıklamada ilk organizasyondan çok şey öğrenildiği, önümüzdeki yıl daha da iyi bir organizasyon düzenleyebilmek adına çalışmaların hemen başlayacağı ifade edildi.

Ülke olarak dünyaca ünlü bisiklet sporcularının ve takımlarının üst düzey mücadelesine ev sahipliği yaptığımız ve bu boyutta ilk kez gerçekleşen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nda polis, zabıta, gönüllüler ve profesyonel ekiplerden oluşan 500 kişi görev yaptı, 50’den fazla araç ve motor kullanıldı.

bisiklet-yaris-finish5.jpg

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu her kesimin desteği ile gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından, KKTC Başbakanlığı Spor Dairesi Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Erülkü Süpermarket’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na kurumsal destekçiler olarak KKTC Cumhurbaşkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Gazimağusa Belediyesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi katkı sağladı. Organizasyonun diğer sponsorları ise Girne Amerikan Üniversitesi, Sun Rent a Car, Uludağ İçecek, Mr. Brown, Caffe Pascucci, Delta Bisiklet, Magictouch, Cyproduction, Yusuf Paralik Pedal Power, Yapım İnşaat, Kıbrıs Developments Milos Park Homes, T&T Airport, Honda, Dört Gazi Nakliyat, Aksa Jeneratör, Simit Dünyası, Köseoğlu Süpermarket ve Akcan Bisiklet oldu. Le Chateau Lambousa, Arkın Palm Beach Hotel ve Merit Park Hotel organizasyona konaklama sponsorları olarak destek verirken, Kolan British Hospital sağlık sponsoru, Kuzey Kıbrıs Turkcell ise iletişim sponsoru olarak katkı sağladı.

Medya kuruluşlarından önemli destek

Organizasyona medya kuruluşları da önemli destek verdi. Kıbrıs Gazetesi, Havadis, Kıbrıs Postası, Milliyet, Haberal Kıbrıslı, Detay, Halkın Sesi, Vatan, Star ve Yenidüzen gazetelerinin yanı sıra internet gazetelerinden Haber Kıbrıs ile Gündem Kıbrıs, televizyon kanallarından Ada TV, Kanal SİM, Kıbrıs TV ve Genç TV, radyolardan da Dance FM medya sponsorları olarak yer aldı. Organizasyonun yayın sponsoru BRTK, açık hava medya sponsoru Wideline olurken sosyal medya sponsoru Slogan Kurumsal, medya takip sponsoru ise Ajans Press oldu.

yaris-cuma1.jpg

yaris-cuma2.jpg

bisiklet-ercan8.jpg