Yücetürk, gün dolayısıyla ülkede yaşayan engellilerin sesini yükselteceklerini, var olan sosyal ve ekonomik sorunlarını dile getireceklerini ve devlet yetkililerinin konular üzerine dikkatlerini çekeceklerini kaydetti.

Derviş Yücetürk gün dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve federasyona bağlı Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği, Spastikleri Koruma Cemiyeti, Kıbrıs Türk İşitme - Konuşma Engelliler Derneği ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği’nin aldığı bir kararla BM tarafından kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nü, Türkiye’ye paralel olarak bu yıl yine çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını bildirdi.

Yücetürk, 15-16 Mayıs Engelliler Haftası’na ek olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün de çeşitli etkinliklerle kutlanarak kamuoyu yaratılması ve gerek ülkedeki engelliler, gerekse dünya engellileri açısından çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

Yücetürk, bu yıl 21. kez kutlanacak günün esas amacının; “yaşayan engellilerin sesini biraz daha yükseltmesine olanak sağlamak, var olan sosyal ve ekonomik sorunlarının dile getirilmesinde yardımcı olacak ve devlet yetkililerinin konular üzerine daha sıcak bir şekilde dikkatlerinin çekilmesini sağlamak” olduğunu belirtti.

Derviş Yücetürk, ayrıca gün dolayısıyla “engelli-engelsiz dayanışmasının” da doruk noktasına çıkartılıp halkla bütünleşmenin sağlanmasının planlandığını kaydetti.