İstanbul Ülkü Ocakları ve İstanbul Alperen Ocakları, Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmen Dağı Bölgesine yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla Rusya Konsolosluğu önünde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmenlerin yoğun olduğu Türkmen Dağı bölgesine yapılan operasyonlar İstanbul Ülkü Ocakları ve İstanbul Alperen Ocakları tarafından protesto edildi. Gece saat 00.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'nde bulunan Rusya Konsolosluğuna yürüdü.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri ise Tünel Meydanı'nda toplanarak Rusya Konsolosluğuna geldi. Her iki grupta hayatını kaybeden Türkmenler için Kuran-ı Kerim okudu. Yapılan saygı duruşları ve okunan İstiklal Marşlarının ardından basın açıklaması yapıldı. Konsolosluk önünde Çevik Kuvvet Ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. İki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken yetkililerin araya girmesiyle gerginlik büyümeden sona erdi.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım,'Çoluk çocuk, yaşlı, kadın demeden bölgenin bombalanması, insanların öldürülmesi bizim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu bir savaş suçudur. Çocukların öldürülmesi, hastanelerin bombalanması savaş suçu olarak geçmesi gerekir. Bütün dünya Türklere zulüm edildiği zaman sessiz kalmayı tercih etmiştir. Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım yapılmaktadır. Hatay'ın sınırında olan bu bölge bu devletlerin kontrolünden alınmalıdır. Aksi takdirde askerimizi ve polisimizi şehit eden PKK terör örgütü bölgeye yerleşerek Türkiye'yi tehdit etmeye devam edecektir. Bir an önce soydaşlarımız Türkiye'ye kabul edilmelidir" ifadelerini kullanarak yaşanan duruma tepki gösterdi.

Türkmen Dağı'nda zulüm ve katliam yaşandığı ifade eden İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican," Fransa'da 120 kişi öldüğü zaman bütün dünya ayaklanıyor, herkes bir oluyor. Ama bizim yanı başımızda, kendi şehrimizde öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı açık bir şekilde zulüm ve katliam yapılıyor. Buna Müslümanlar olarak biz sessiz kalıyoruz. Rusya, İran açık bir şekilde Esad'a destek veriyor. Gemilerini, tanklarını, uçaklarını gönderiyor. Bunu tüm dünya biliyor ama biz asil Türk milleti olarak bu duruma sessiz kalıyoruz. Eğer bir Müslümanın ayağına diken batıyorsa sen halen yerinde rahat uyuyorsan senin Müslümanlığından şüphe edilir, Türklüğünden şüphe edilir. Bizde Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak ecdadımıza yakışır bir şekilde 250 kişilik öncü birlik hazırladık. İnşallah Türkmen Dağına gideceğiz. Türkmen kardeşlerimize malımızla, canımızla sahip çıkacağız. Bunu bütün dünya bilsin" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamalarının ardından gruplar olaysız bir şekilde dağıldı.