Haluk Doğandor

Gazimağusa Hastanesi’nde ultrason keşmekeşi yaşanıyor. Doktorların ultrason istediği hamile kadınlara üç ay sonrasına gün veriliyor. Her ay muayeneye çağrılan kadınlardan doktor ultrason raporu isterken, birkaç ay sonrasına ultrason randevusu verilen kadınlar bu raporu sunamıyor. Doktora muayene olmak için çok uzak bölgelerden hastaneye gelen kadınlar, yapılanı “işkence” olarak nitelendiriyor.

Resmen çile çekiyoruz

Ultrason çektirmek ve muayene olmak için Gazimağusa Hastanesi’ne giden vatandaşların evleri ile hastane arasındaki mesafe uzadıkça çektikleri çile de giderek artıyor. Özellikle Karpaz bölgesinden gelen hamile kadınlar, ultrason için ayrı, muayene günü için ayrı günlerde hastaneye gelmek zorunda kalıyorlar, bu da onlar için tam bir eziyet haline geliyor. Vatandaşlar “resmen çile çekiyoruz” diyor.

3 ay sonraya randevu

Pamuklu Köyü’nde oturan Mukadder Çelik isimli vatandaş ultrason kurbanı olduğunu ifade etti. Doktorun her ay rutin muayeneye çağırdığı Mukadder Çelik, dün muayene sonrasında doktorunun istediği ultrason için hastane ultrason bölümüne başvurdu. Mukadder Çelik isimli hamile kadına 10 Temmuz 2015 gününe randevu verildi.

Bugün git, yarın gel…

Mukadder Çelik’in eşi Hasan Çelik bu duruma adeta isyan etti. Eşini hastaneye götüren Hasan Çelik, “Hastane yönetimi ya ne yaptığını bilmiyor ya da bizlere işkence çektiriyorlar” diyerek isyan etti. Eşinin muayene günlerinin Salı-Çarşamba ve Perşembe olduğunu söyleyen Hasan Çelik, “Ultrason için randevu verdikleri gün Cuma, oysa o gün de muayene yok, yani raporu o gün alabiliriz ama muayene için başka gün tekrar gelmek zorunda kalacağız. Hâlbuki ultrasonu da muayene günleri verseler iki kere gelmek zorunda kalmayız” diye konuştu. Bunun kendileri için mali külfet olduğunu söyleyen Hasan Çelik, “Bu kadar şeyi de mi düşünemiyorlar” diyerek sitem etti. 

Pamuklu-Gazimağusa arasının gidiş geliş 80 kilometre olduğunu belirten Hasan Çelik, hastane yönetiminden anlayış beklediklerini sözlerine ekledi.