Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yarın saat 09.05’te tüm ülkede sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak; gönderdeki bayraklar yarıya indirilecek.

Başkent Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.55’te Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Törende protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak. Saygı Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesinin ardından Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Lefkoşa’daki ikinci tören ise saat 09.30’da AKM’de yer alacak. Buradaki “Atatürk’ü Anma Programı”nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği temsilcileri ile Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşma yapacak.

Anma töreni, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin sunacağı “Oratoryo” ile sona erecek.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’da gerçekleştirilecek Atatürk’ü anma töreni, Zafer Anıtı önünde saat 08.50’de başlayacak.

Törende protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar yarıya indirilecek. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yapılacağı törende şiir de okunacak.

GİRNE

Girne’deki anma töreni, Atatürk Anıtı önünde saat 08.45’te başlayacak.

Protokole göre çelenklerin anıta sunulmasından sonra saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar yarıya indirilecek. Anafartalar Lisesi’nden bir öğrencinin şiir okumasıyla tören sona erecek.

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek anma töreni, saat 08.55’te çelenklerin protokol sırasına göre anıta sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların yarıya indirilmesinin ardından şiir okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayla tören sona erecek.

İSKELE

İskele’deki tören, saat 08.45’te Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşecek. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla bayrakların yarıya indirilmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak; şiirler okunacak.