Bu zamana kadar pek çok sinema filmi ve televizyon dizisine ev sahipliği yapan Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde bu kez "Adı: Yunus" adlı filmin çekimleri yapılıyor.

TRT Televizyon Filmleri projesi kapsamında hayata geçirilen "Adı: Yunus" filminin çekimleri Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde devam ediyor. Okan Özbay'ın yönetmenliğini yaptığı filmde, mahkum Yunus'un hikayesi anlatılıyor. TRT'nin 50'nci yılı ve Türk sinemasının 100'üncü yılını taçlandırmak amacıyla hayata geçirilen "TRT Televizyon Filmleri Projesi" kapsamında yapımına başlanan "Adı: Yunus" filmi, tavizsiz duruşuyla etrafındaki insanlara umut veren bir tutuklunun özgürlüğe giden yoldaki 40 günlük hikayesini ve başgardiyan Cem'in hayatında yaşanan değişim sürecini anlatıyor. Asıl mesleği gardiyanlık olan Hulusi Çelik tarafından kaleme alınan film, cezaevi yaşamının sert koşullarının yanı sıra, gardiyanlar arası iç çekişmeyi de ekranlara yansıtıyor.

HOLLYWOOD YAPIMCILAR DANIŞMANLIK YAPIYOR

Deneyimli Hollywood yapımcıları danışmanlığında yapıma hazırlanan "Adı: Yunus" filmi, "Uçurtmayı Vurmasınlar" filminden bugüne Ulucanlar Cezaevi'nde çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliği ile de dikkat çekiyor. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 90 yıllık tarihi atmosferiyle yine tarihe geçecek bir yapıma ev sahipliği yapıyor.

"Adı: Yunus" filminde, "Ezel, Sen de Gitme, Yedi Güzel Adam" gibi dizilerle adından söz ettiren Kemal Uçar, "Kurtlar Vadisi ve Ezel" dizilerinin ünlü yüzü Yıldırım Gücük'ün yanı sıra İrfan Kılınç, Sinan Pekinton, Engin Özsayın gibi Devlet Tiyatroları'nın önemli sanatçıları rol alıyor.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde çekimlerin zor ancak bir o kadar da keyifli geçtiğini söyleyen yönetmen Okan Özbay, "Müzeye dönüştürülmüş cezaevinin plato olarak ayrılan bölümünde ve diğer bölümlerinde çekimlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte bize her konuda destek olan Altındağ Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz" dedi.