Köylerin kendi dokularına uygun şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, köylerin kültürel, tarihi ve turizm özelliklerine göre yeniden yapılandırılması hedefleniyor.

İçişleri Bakanlığı basın biriminden yapılan açıklamaya göre, “Köy Gelişim Modeli Projesi" ilk olarak uygulanacağı Kaleburnu köyünde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

ULUÇAY: “AMAÇ KÖY YAŞAMI VE EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEK”

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, amaçlarının köy yaşamı ile köy ekonomisinin gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Projenin ilk olarak Kaleburnu köyünde hayata geçirileceğini, daha sonra da diğer köylerde uygulanacağını ifade eden Bakan Uluçay, proje kapsamında köylerin kültürel, tarihi ve turizm özelliklerine göre yeniden yapılandırılacağını dile getirdi.

Uluçay, DAÜ işbirliğinde ilk olarak Kaleburnu köyünde hayata geçirilecek projeye Dipkarpaz Belediyesi’nin de katkıda bulunduğunu ifade etti.

PULHAN

DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan üniversite olarak sadece eğitim odaklı çalışmadıklarını, böylesi köylerin gelişimine yönelik ve sosyal sorumluluk projelerine de katkı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

COŞKUN: “BÖLGENİN GELİŞİMİNEKATKI”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Karpaz bölgesinde vatandaşların büyük bir çoğunluğunun tarımla uğraştığını dile getirerek bu tür projelerle Karpaz bölgesinin gelişimine katkı sağlanacağını belirtti.

Coşkun, söz konusu projenin ilk olarak Kaleburnu köyünde hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirerek İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile DAÜ yetkililerine teşekkür etti.

MUSAOĞULLARI: “KÖY YENİDEN CANLANACAK”

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da Kaleburnu köyünün 1974 öncesinde yaklaşık 600 nüfusa sahip olduğunu anımsatarak, köyün yeniden canlanması için yapılan projenin önemine değindi.

HOŞKARA PROJEYİ ANLATTI

Konuşmaların ardından DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ise projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Hoşkara, proje kapsamında ilk olarak köyün doğal ve yapılaşmış çevre analizlerinin yapıldığını kaydederek, köyün fiziksel ve mimari durum tespitinin de tamamlandığını söyledi.