CTP Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, UBP-DP hükümetinin Bakanlar Kurulu kararları ile dağıttığı vatandaşlıkların acilen son bulması gerektiğini bunun için yasa tasarısı hazırladıklarını ancak Meclis’te bekletildiğini söyledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, CTP döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlık verilmediğini kaydeden Uluçay, hükümetin Meclis açılır açılmaz bu konuya eğilmesi gerektiğini söyledi. Uluçay ayrıca muhaceret affını, 109 maddeye getirilen yüzde 3’lük fonu ve para olmadığı halde yatırım yapılan makam araçları konularını eleştirdi.

ANAYASA’YA AYKIRI KARARLAR VERİLİYOR

UBP-DP hükümetinin Anayasa’ya aykırı şekilde kanun gücünde kararnamelerle Meclis’i by-pass ederek ülkeyi yönettiğini belirten Uluçay, muhaceret affının çıkarılarak kaos yaratıldığını savundu.

YOLDAN GEÇENE VATANDAŞLIK

UBP-DP hükümetinin eski alışkanlıklarını sürdürerek vatandaşlık dağıtmaya devam ettiğini söyleyen Uluçay, her hafta Bakanlar Kurulu kararıyla onlarca yeni vatandaş yapıldığını kaydetti.

Uluçay, bunun değişmesi için Bakanlar Kurulu kararı ile yurttaşlık vermenin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

HAYIR KAMPANYASINA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Uluçay son olarak Kıbrıs Sorununa değinerek hükümetin bu konuda yaptığı açıklamaları da eleştirdi.

Uluçay sözlerine şöyle devam etti:

“Kıbrıs Sorunu konusunda devam eden müzakerelerde yılsonuna kadar olumlu bir takvim çıkma ihtimaline karşı hükümet alelacele çıkıntılık yapmaya başladı. Maalesef oluşması muhtemel çözümle ilgili zemine ‘hayır hareketini’ canlandırmak, organize etmek için kendi içlerinde telaşa düştüler ve neredeyse bu bir yarışa dönüştü. Sayın Serdar Denktaş, Sayın Tahsin Ertuğruloğlu, Sayın Hüseyin Özgürgün sürekli bunu körüklüyor. ‘Hayır’cılara zemin oluşturmaya çalışıyorlar ama Kıbrıs konusunda gelinen noktada Kıbrıs Türk halkı günü geldiğinde üzerine düşeni yapacak ve sorunun çözümlenmesi için gerekli adımı atacaktır.”