İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay bugün Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan ve berberindeki heyeti kabul etti.

Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan, gazeteciliğin özveri ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu, gazetecilerin zor şartlarda mesleklerini icra ettiklerini kaydetti.

“YASA GÜNÜMÜZ KOŞULLARINA UYGUN DEĞİL”

Avrupa Birliği müktesebatına uyumlu, çağdaş ve demokratik bir Basın Yasası çıkarılması gerektiğini söyleyen Volkan, yürürlükteki yasanın günümüz koşullarına uygun olmadığını belirtti.

Geçmiş dönemlerde, Gazeteciler Birliği lokalinin yer aldığı arazinin bir bölümünün Meslek Okulları Kompleksi yapılması için alındığı ve birliğe başka bir yerde arazi verildiğini söyleyen Volkan, bu konularla ilgili yasal işlemin tamamlanmadığını belirtti.

Volkan, yasa ve arazi konusundaki Uluçay’dan destek istedi.

ULUÇAY: “İLERİ GÖTÜRMEYE HAZIRIZ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da Basın Yasası konusunda çalışma yapıldığını söyleyerek, elinden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu ifade etti. Uluçay, arazi ile ilgili ise yasal prosedüre bakmak gerektiğini dile getirdi.

Doğru haberin kamuoyuna yansıtılması ve doğru bilgilendirme yapılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Uluçay, bazen yanlış anlamaların söz konusu olabildiğini belirtti.

Müfettişlerin, Gazimağusa Kaymakamlığı’na yapılan bir nakil dolayısıyla başlattığı süresiz greve değinen Uluçay, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yatay geçişi nakil olarak yaptığını ancak bunun üçlü kararname ile atama şeklinde algılandığını, bu yönde bazı haberler yayınlandığını kaydetti.

Uluçay, arazi konusu ve Basın Yasası’nı ileri götürmeye hazır olduklarını belirtti.