İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Kalkanlı çöp alanının rehabilite edilerek bölge halkına kazandırılacağını açıkladı.

Planlı Bölgesel Kalkınma ve Gelişim Modeli’ni oluşturmak üzere başlatılan çalışmanın 2. toplantısı için ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu yetkilileriyle bir araya gelen Uluçay, bölgedeki çöplerin ara transfer istasyonlarıyla Güngör çöp alanına taşınacağını kaydetti.

ODTÜ’de düzenlenen toplantıya Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile ODTÜ KKK Rektörü Prof. Turgut Tümer ve ODTÜ yetkilileri katıldı.

TÜMER

ODTÜ KKK Rektörü Turgut Tümer toplantıda yaptığı konuşmada Bakan Uluçay’la bu ay içinde ikinci toplantılarını yaptıklarını ifade ederek, bakanlık yetkilileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kampusun bölgeye olumlu etki yapmasını istediklerini kaydeden Tümer, bölge imar planıyla ilgili 5 yıllık projeksiyonlarını bakanlık yetkilileri ile paylaştıklarını kaydetti.

Tümer, planlı, çevreye duyarlı ve veriye dayalı kararlar alınması için bu gibi toplantıların önemli olduğunu dile getirdi.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay Planlı Bölgesel Kalkınma ve Gelişim Modeli’ni oluşturmak üzere başlatılan çalışmalar kapsamında üniversitelerle bir araya geleceklerini, bunun ilk adımını da ODTÜ ile attıklarını ifade etti.

Uluçay ODTÜ ziyaretinde Kalkanlı Çöp Alanı’yla ilgili son gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

Uluçay, Kalkanlı çöp alanının rehabilite edilerek bölge halkına kazandırılacağını, bölgedeki çöplerin, bir takvime bağlanarak, ara transfer istasyonlarıyla Güngör çöp alanına taşınacağını kaydetti.

Uluçay konuyla ilgili Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile de görüştüklerini ifade etti.

Güngör’de ihtiyaçlar çerçevesinde ikinci bir çöp alanı oluşturulmasının planlandığını kaydeden Uluçay, böylece Güngör Çöp Alanında Kalkanlı’dan transfer edilen çöpler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını anlattı.

Uluçay ülkedeki tüm çöplerin ara transfer istasyonlarıyla Güngör’de toplanıp yakıta dönüştürülmesi çalışmalarının da gündemde olduğunu sözlerine ekledi.