Arzu Köprülü ve Rahme Çiftçioğlu

CTP Milletvekili, Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi Başkan Vekili Teberrüken Uluçay da Çakıcı’ndan önce yaptığı konuşmada, İngiltere’de bir milletvekilinin öldürülmesinin çok vahim bir olay olduğunu, İngiltere’de yapılacak referandumun Kıbrıs’ın geleceği açısından da önemli olduğunu söyledi.

Uluçay, protokollerin 3 yıllık dönemlerde ele alınması gereken süreçleri içerdiğini belirterek, doğru adımlar atılırsa ekonominin ve yapının gelişiminin daha hızlı olacağını kaydetti.

Programda yapılamayacak eylemler ve tarihler olduğunu ve bazı noktaların yeniden ele alınmasının zorunlu olduğunu belirten Uluçay, sıkıntıların giderilmesi için neler yapılabileceğini özetledi.

3 yılda 3’üncü hükümetin kurulduğunu ve müşavirlik konusunda bir çözüm üretilmediğini ifade eden Uluçay, aynı sorunların sürekli yeniden gündeme geldiğini söyledi. Uluçay, yeni kamu görevlileri yasasının da yıllardır komitelerde tartışıldığını ancak sonuç alınmadığını belirterek, bu şekilde hayati önem taşıyan konuların bir an önce hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Uluçay, belediyeler konusunda da gündeme alınan reformların bir süre mecliste beklediğini ve sonra geri çekildiğini anlatarak ”muhtemelen bunu ben yeniden gündeme alacağım” dedi.

Protokolde yazılanların değil bunun için ayrılan bütçeleri kullanarak projeleri hayata geçirmenin anlamlı olacağını ifade eden Uluçay, kağıt üzerinde kalan eylemlerin bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.

Uluçay, “3 yıllık ekonomik protokolle ülke ekonomisini geliştirme arzusundaysak, kurumsal yapımızı güçlendirmeli, hedef takvimlere uymalı, siyasi istikrarı sağlamalıyız. Bunları sadece yazarak yapamayız” dedi.