KKTC kara sınır kapılarında bu gece yarısından itibaren yeni uygulamaya geçiliyor.

Dışişleri Bakanı Vekili, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, “Günün Özeti Programı’na telefonla katılarak, uygulama hakkında detaylı bilgi verdi.

Uluçay, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Güney Kıbrıs’a ve Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçişlerde, artık vize kağıdı ve mühür kullanılmayacağını” anlattı.

Uygulamanın bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini belirten Uluçay, uygulamanın işleyebilmesi için bugün 15 dakikalık test yapıldığını söyledi.

Çalışmanın yaklaşık 3 – 4 aydır yapıldığını belirten Uluçay, özellikle kayıtların tutulması noktasında herhangi bir sıkıntı olmaması amacıyla sistemin oluşturulduğunu anlattı.

Sınır kapılarından güvenli geçiş sağlanması için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Uluçay, 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya girecek optik okuyucuların da bu çalışmalar arasında yer aldığını söyledi.

Uluçay, Derinya kapısının açılmasıyla ilgili hükümet olarak ön çalışma başlattıklarını da vurguladı ve “Halen geçişlerin yapıldığı sınır kapılarının yanında başka sınır kapılarının açılması liderlerin görüşmelerinde şekillenecek bir husustur” dedi.