UBP’den verilen bilgiye göre, 11 Ekim’deki kuruluş yıldönümü kutlamaları, ayni tarihte Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı ertelenmişti. Bu yüzden kutlamalar, dün akşam Girne’de Acapulco Otel’de düzenlen baloda yapıldı.

UBP’lilerin yoğun katılım gösterdiği belirtilen gecede açılış konuşması yapan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP’nin 11 Ekim’de yapılması gereken kuruluş yıldönümü kutlamalarının Türkiye’de meydana gelen terör olaylarından dolayı bugüne ertelendiğini ifade ederek, kutlamaya katılan tüm partililere teşekkür etti.

Oğuz, partinin 40. kuruluş yıldönümü kutlayarak, “40 yıl önce UBP’yi kuranları saygıyla selamlarken, partimizi bugünlere getiren büyüklerimize de teşekkür ediyorum. Aramızda olamayanlara da Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Dursun Oğuz, 40 yıl önce 50 üyeyle kurulan UBP’nin; “1974 yılından sonra ulaşılan özgürlük ortamında devletleşmenin mimarı” olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bunu kimse göz ardı edemez. Mukavemetçi Kıbrıs Türkünün siyasi yaşamı, UBP’nin vizyonu gerçeği, vatanına, bayrağına ve Anavatanına bağlılığından taviz vermeden Kıbrıs Türk Halkının mücadelesini devlet olgusu ile sağlamaya çalışmıştır. Kıbrıs Türk Halkının egemenliğinin tescili olan KKTC’nin, Anavatan Türkiye’nin maddi ve manevi yardımlarıyla tüm alt yapısını yapan, gerçekleştiren Ulusal Birlik Partisidir. Hep birlikte partimizi daha güzel günlere götüreceğiz. Hep birlikte KKTC’ni geleceğe taşıyacağız.” 

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, UBP’nin bugün 40 yaşında olduğunu belirterek, UBP’nin 40 yılda her alanda ülkeye hizmetler verdiğini, yarattığı eserlerin dimdik ayakta durduğunu vurguladı.

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi’ne ve UBP’lilere nice yıllar dileyerek, ülke olarak da bireysel olarak da parti olarak da gidilecek daha çok yolları olduğunu, bunun için UBP’nin yeni kadrolarıyla 41. yıla “merhaba” dediğini ifade etti ve “Güzel günler çok yakındır” dedi.

Hüseyin Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisi olmadan bu ülkede hiçbir şeyin yapılamadığının geçmiş 40 yılın gösterdiğini” ifade ederek, “Tüm eserlerin altında UBP’nin imzası vardır. Bundan sonra da böyle olacaktır. 40 yılda yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu gurur ve mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. 2016 yılı partimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.