Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği işbirliği ile “I. Ulusal Kıbrıs Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” yapılıyor.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre,  kongre yarın saat 09:30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Fizyoterapist Musa Muhtaroğlu başkanlığında gerçekleştirilecek olan kongrede “Her Yaşta Koruyucu Fizyoterapi” konusu irdelenecek.

Prof. Dr. Malkoç ve Fzt. Muhtaroğlu başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kas- İskelet Sağlığı konulu ilk oturumda Prof. Dr. E. Handan Tüzün “Çocuklarda ve Adölesanlarda Skolyoz”, Yrd. Doç. Dr. Ender Angın “Osteoporozda Omurga Sağlığı” ve Yrd. Doç. Dr. Gülbin Ergin “Günümüz Sorunu Kronik Yorgunlukta Fizyoterapi” konularında sunum yapacak.

Söz konusu kongrede Prof. Dr. E. Handan Tüzün ve Prof. Dr. Nihal Gelecek başkanlığında gerçekleştirilecek Fiziksel Aktivite konulu II. Panelde Yrd. Doç. Dr. Özge Çakır “Sağlıklı Yaş Almada Beden – Zihin Uyumu – Qui-gong ve Tai Chi”, Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil “Gençlerde Fiziksel Aktivite”, Prof. Dr. Gül Baltacı “Nereye Kadar Spor?” konulu sunumlar yer alacak.

Ayrıca, Prof. Dr. Gülden Polat ve Prof. Dr. Nuray Kırdı başkanlığında Yaşlılarda Koruyucu Fizyoterapi konulu III. Panelde ise Prof. Dr. Ahmet Turan Işık “Yaşlılık Sendromları”, Prof. Dr. Filiz Can “Yaşlılarda Fizyoterapi”, Prof. Dr. Nihal Gelecek “Sarkopeni” ve Yrd. Doç. Dr. Gözde İyigün “Kognitif Rehabilitasyon” konularında sunum yapacak.

9 Nisan Cuma günü “Diyabette Fizyoterapi” ve “Postüre Bütüncül Yaklaşım” konularında düzenlenecek kursların ardından kongre sona erecek.