Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi tarafından 5 – 6 Mayıs 2016 tarihlerinde “Ulusal ve Uluslararası Hukukta İfade Özgürlüğü” sempozyumu yapılacak. İki gün sürecek olan sempozyuma Kuzey Kıbrıs’tan ve Türkiye’den hukukçular katılacak. 

Anayasa Hukuku alanında birçok akademisyenin yanında Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku, Hukuk Tarihi, Ticaret Hukuku ve Uluslararası Hukuk alanlarında uzman akademisyenler de ifade özgürlüğü konusunda tebliğ sunacaklardır. Sempozyumda ayrıca KKTC Yüksek Mahkeme Emekli Başkanları Taner Erginel ve Şafak Öneri, KKTC Emekli Başsavcısı Zaim Necatigil; T.C. Anayasa Mahkemesi’nin eski üyelerinden Prof. Dr. Fazıl Sağlam ve T.C. Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Erdal Tercan da konuşmacı olarak yer alacaktır.

İfade özgürlüğünün ulusal ve uluslararası hukuk açısından ele alınacağı sempozyumda, seçim hukuku ve siyasi partiler hukuku, kişilik haklarının korunması yanında; din ve vicdan özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi konular bakımından ifade özgürlüğü çok farklı boyutlarıyla ele alınacaktır. Sempozyumda ayrıca İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi kararlarında ifade özgürlüğünün kapsamı tartışılarak, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi’nin rolü de açıklanacaktır. 5 Mayıs 2016 Perşembe günü, saat 10:00’da başlayacak olan sempozyum, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yapılacaktır.