Başbakan Davutoğlu, "Buraya gelmeden önce verdiğimiz talimatla da devlet protokolü anlamında Cumhurbaşkanlığımızda yapılan bütün protokolün detayları uygulanarak ulusal yas ilan edildi bugünden itibaren" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine gelerek taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yakın dönem siyasi ve demokrasi tarihimizin en önemli isimlerinden birini kaybetti. Türkiye'de siyasetin toplumla bütünleşmesinde özellikle de 27 Mayıs darbesi sonrasında demokrasi üzerinde kara bulutlar dolaşırken verdiği mücadeleyle Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'de her zaman demokrasinin ve meşruiyetin yanında olmuştur. Siyasi ve tarihimiz açısından, ismi bu açıdan, çok derin izler bırakarak siyasi tarihimize yazılmıştır. Hem Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına hem milletimiz adına bir kez daha taziyelerimi arzetmek üzere bir tarih niteliği taşıyan bu kendi evine ziyarette bulundum, ailelerine de o anlamda taziyelerimizi ilettim. Buraya gelmeden önce verdiğimiz talimatla da devlet protokolü anlamında Cumhurbaşkanlığımızda yapılan bütün protokolün detayları uygulanarak ulusal yas ilan edildi bugünden itibaren. Aileyle de istişare ettik. İnşallah cenaze namazı da mübarek Ramazan da aslında çok manevi bir ortamın olduğu atmosferde İnşallah Cuma günü Kocatepe Camii'nden cenaze namazı eda edilecektir. Bu anlamda uluslararası katılım da göz önünde bulundurularak gerekli bütün hazırlıklar yapılmaktadır. Yurtdışında taziye defterlerinin açılması. Ayrıca, uluslararası takdim anlamında da bazı mesajlar gelmekte olduğu için, bununla ilgili de hazırlıklar yapıldı. O anlamda gerekli tedbirler alındı. Bir kez daha milletimize, ailelerine taziyelerimi arz ediyorum. Allah, mekanını cennet eylesin ve bıraktığı güzel hatıralar da siyasi tarihteki yerini korumayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Başbakan Davutoğlu, "Normal uygulama 3 gündür. Cuma günü cenaze namazı Ankara'da kılınacak. Diğer Isparta'da yapılacak tören veya oradaki düzenlemelerle ilgili aile neye karar verirse bu konuda da düzenlemeler için gerekli talimatlar verildi, tedbirler alınacak. Aile ne yönde karar verirse onun uygulaması yapılacak. Kendi aralarındaki istişarelerini bize bildirecekler. Devlet töreniyle ilgili karar alınmıştır. Cuma namazında Kocatepe'de devlet protokolü cenaze namazı Cuma namazıyla birlikte kılınmış olacak" dedi.