1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu yarın yapılacak 1. etap yarışıyla başlayacak.

Toplam 6 ülkeden 11 takımın yaklaşık 100 sporcuyla katılacağı “Sürdükçe Keşfet” sloganıyla gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili basın toplantısı Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu’nun da katılımıyla Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği merkez binasında gerçekleştirildi.

ADADEMİR

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir basın toplantısında yaptığı konuşmaya dün Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak başladı.

Adademir, Kuzey Kıbrıs için büyük bir organizasyon olan Bisiklet Turu’nun 2 milyon TL’lik bir organizasyon olduğunu fakat bunun sponsor ve gönüllülerin katkıları ile cüzi miktarlar harcanarak yapılacağını açıkladı.

Adademir, gönüllülük, farkındalık ve bisiklet sevgisinin öne çıkarılacağı etkinliklerde hem sağlık, hem turizm, hem spor, hem de tanıtım alanında gelişmeler olacağını kaydetti.

1455803475.jpg

ETAPLAR

Bisiklet turunun 1. gününde Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel güzergâhlarını kapsayan 160 kilometrelik parkur, 2. gününde Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa istikametlerinde 175 kilometrelik parkur yarışları, 3. günündeyse eğlencelerin de yer alacağı “Bisiklet Festivali” kapsamında Lefkoşa içinde dar bir çember şeklinde 40 turluk “Kriteryum” halk sürüşü gerçekleştirilecek.

Organizasyonda 320 polis, 50 gönüllü ve 40 profesyonel görevli, 28 araç, 14 motorize güvenlik ekibi ve 10 motorize hakemle, güvenlik görev alacak.

Basın için 2 araçta toplam 6 kişilik akreditasyon yapılarak yarışların yakından takibi sağlanacak, her 3 etabın başlangıç ve bitiş noktaları Girne Kapısı olacak.

Organizasyonla ilgili gelişmeler Facebook’ta /tourofnorthcyprus sayfasından takip edilebiliyor. 

1455803490.jpg