2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) yapılacak.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre festival, 10-16 Temmuz tarihlerinde DAÜ organizasyonu ile yapılacak.

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nden 22 Koro, 750 korist ve misafirlerin katılacağı festivalin açılış töreni 11 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’da Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacak.

Bir hafta boyunca DAÜ kampüs ve tesislerinde konaklayacak misafir korolar, kaldıkları süre içerisinde ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı bulacak. 
 
Katılımcı korolar festivalde, KKTC’li Besteci Oskay Hoca’nın korolar için düzenlediği ‘’Kebapçıların Şişi’’ türküsünü çoksesli olarak toplu halde seslendirecekler.

Konserler 11-15 Temmuz tarihleri arasında, saat 20.00’de başlayacak.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN FESTİVALE KATILACAK

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Başkan yardımcısı Ali Sürücü’nün de katılacağı Korolar Festivali’nde, Ülgür Gökhan açılışta konuşma yapıp, festival süresince bir dizi temaslarda bulunacak.

Açılışta Kıbrıslı Piyanist Suna Alsancak da bir konser verecek.

Koristler, konserler sonrasında Gazimağusa’nın sokak ve caddelerinde de konser verecek.

Çocuk, gençlik ve yetişkin korolarından oluşan koristler birbirinden güzel şarkıları festival havasında seslendirecek.

7’den 70’e koristlerin katılacağı festivalde, 7 gün boyunca korolar birbirleri ile kaynaşarak dostluklarını pekiştirecek.

KKTC Uluslararası Korolar Festivali Sanat Yönetmeni Erkan Dağlı yaptığı açıklamada; festivale katılacak koroların, koro müziğini yaşarlarken Gazimağusa’nın tarihi zenginliklerini de bire bir yaşayabileceklerini belirtti.

1467377735.jpg