4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali, bu yıl 23- 27 Haziran tarihlerinde yapılıyor.

Gençlik Merkezi Birliği (GMB), Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Halk Sanatları Derneği (HASDER) ve Lefkoşa Folklor Derneği’nin (FOLKDER) birlikte organize ettikleri festivale, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve farklı yaş gruplarından çocuklar katılacak.

GÖÇTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan’dan çocukların katılacağı festivalle KKTC çocuklarının farklı kültürlerle kaynaşması sağlanacak.

2013 yılından itibaren 4 derneğin işbirliğiyle devam eden festivalde çeşitli kültür-sanat aktiviteleri ve çocuk oyunları ile halk dansları gösterileri yer alacak.

Festival, müzik, çocuk oyunları, Kıbrıs’a ait tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması, Kıbrıslı ailelerin yaşam kültürlerine ait gelenekleri öğretmek gibi amaçlar da içeriyor.

ETKİNLİK YERLERİ VE KATILIMCILAR

Festivalin etkinlikleri, Göçmenköy Belediye Parkı, Gençlik Merkezi Birliği Derneği (Kızılbaş) ve Halk Sanatları Derneği lokalinde (Küçük Kaymaklı) yer alacak.

4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’ne Bulgaristan’dan Folk Dance Group  “Severnyashko Horo”, Ukrayna’dan “GOPAK Folk Dance Ensemble”, Kırgızistan’dan Folk Dance Group “Asel Muras”  ve Türkiye’den “PAHOY Çocuk Halk Oyunları Topluluğu’’ katılacak.

Festivale katılacak misafir ekipler, 22 Haziran’da adaya gelecek.

23 Haziran’da festival korteji ve Göçmenköy Parkı’nda gösteri yer alacak.
24 Haziran’da misafir grupların kaynaşması için etkinlik yapılacak.
25 Haziran’da çocuk oyunları ve resim atölyesi ile HASDER Küçük Kaymaklı bölgesinde gösteriler yer alacak.

Festivalin son gecesi olan 26 Haziran’da ise Lefkoşa Kızılbaş bölgesindeki Gençlik Merkezi Birliği’nde gösteriler sunulacak.