10. Uluslar arası Lefkoşa Halk Dansları Festivali ile ilgili Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Gençlik Dairesi ve 5 sivil toplumu örgütü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Mühnedis ve Mimar Odaları Birliği’nde gerçekleşen imza töreninde protokole, LTB Başkanı Mehmet Harmancı Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ) Başkanı Salim Piyale, Lefkoşa Foılklor ve Gençlik Merkezi  (FOGEM) Başkanı Salahi Döşemeci, Lefkoşa Folklor Derneği  (FOLKDER) Başkanı Ali Katipoğlu, Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Mustafa Özgü ve Halk Sanatları Derneği (HAS-DER) Başkanı Ali Nebih imza koydu.

Eski  Lefkoşa Çağlayan Panayırı ruhunu yeniden canlandırmak amacıyla festival 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Çağlayan’da gerçekleştirilecek.

PİYALE

İmza töreninde konuşan GÖÇTAŞ Başkanı Salim Piyale festivalin yapılabilirliği çalışmalarının dernekler tarafından 1 yıldır sürdüğünü söyleyerek 2013’ten beri kesintiye uğrayan festivalin geçmiş yıllardan farklı bir formatta düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

1465467894.jpg

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise Müdürlük olarak hem belediyeler hem de STÖ’ler ile paylaşım ve işbirliğine inanan bir yaklaşıma sahip olduklarını belirterek eski coşkulu Çağlayan Bayram Yeri havasını yansıtacak projenin kendilerini de heyecanlandırdığını belirtti. Eroğlu, gençlerin önünü açmak adına da bu tür organizasyonlara destek verdiklerini kaydetti.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da 5 STÖ ve Gençlik Dairesi ile birlikte 3 yıl aradan sonra Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin 10’uncusunu Lefkoşa’ya kazandırmanın gururunu  yaşadıklarını kaydetti.

 LTB’nin 2016 yılı hedefleri arasında yer alan “Çağlayan’ın canlandırılması” hedefine uygun bir öneriyle gelindiğini kaydeden Harmancı küçük küçük adımlarla başladıkları hedefe ulaşmada bu festivalin en büyük adımı olacağını vurguladı.

 Harmancı:, “Bu işbirliği ile sadece halk dansları değil insanların eğlenebileceği, hoş vakit geçirerek yine eski bayram ruhunu, coşkusunu yaşayabilecekleri bir organizasyon hedefindeyiz” dedi.