Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) ve Rooftop Tiyatro Grubu, “Meyve Standında” isimli “İkinci Uluslararası Sanatçı Rezidansı”na katılacak iki Kıbrıslı sanatçının seçimi konusunda açık çağrı yaptı.

EMAA’dan yapılan açıklamaya göre bu çalışma, aynı zamanda konseptin de yaratıcısı olan, İtalyan asıllı, Glasgow Çağdaş Sanat Merkezi’nde (CCA) küratör olarak görev yapan Viviana Checchia tarafından yürütülecek.

Başvurular için son tarih 14 Şubat olarak belirlenirken, seçilen sanatçılar 16 Şubat’ta açıklanacak.

Küratör tarafından seçilecek iki Kıbrıslı sanatçı, 10 gün sürecek olan rezidansta, üç Avrupalı sanatçı ile çalışma fırsatı bulacak.  Çalışmalar, 25 Şubat’ta başlayıp 5 Mart’ta sergi açılışı ile son bulacak. Bu sergide 10 gün boyunca sanatçıların yaptığı çalışmaların ürünleri sergilenecek.

Mayıs 2016’da Atina’da yapılacak ikinci “Genç Sanatçı Geliştirme Programı” için de, ikinci bir açık çağrı ileriki bir tarihte web sitesinden duyurulacak.

Tüm programlar, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Sanat Aracılığı ile Yüzleşme: Kıbrıs'ta bir uzlaşı aracı olarak Çağdaş Sanat 2014-2017” isimli proje kapsamında yürütülüyor.

Konseptle, başvuru formu ve rezidansla ilgili daha fazla bilgi için web sitesi (http://www.art-confrontation.com/blog/) ve projenin https://www.facebook.com/ConfrontationThroughArt adlı Facebook sayfası ziyaret edilebiliyor.