Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) her yıl organize ettiği Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği’nin 9’uncusu yarın başlıyor.

FOGEM’den verilen bilgiye göre, festivale, bu yıl Alayköy Folklor Derneği (AFD), Alayköy Belediyesi ve Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) ve Dikmen Belediyesi de katkı koydu.

FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, bu yıl 9’uncusu gerçekleştirecekleri festivale Polonya, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti halk oyunları çocuk gruplarının da katılacağını söyledi.

Şenliğin, yarın saat 10.00’da FOGEM binası önünde YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile tüm festivale katılan çocukların duvar resim çalışmasıyla başlayacağını kaydeden Döşemeci, saat 19.00 Dereboyu’nda kortej yürüyüşü ve Coşkuner Beer Garden’da da gösteriler yapılacağını söyledi. 

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Fatoş Miralay da, yarın saat 10.00’nda tüm çocuklarla birlikte, bölüm öğrencilerinin Barış ve Dünya temalı duvar resmi çalışmasını birlikte yapacaklarını söyledi.

Miralay, tüm çocukları bu etkinliğe davet etti.
 
ALAYKÖY ÇOCUKLARLA ŞENLENECEK

Alayköy Folklor Derneği (AFD) eğitmeni Serkan Cemoğlu, FOGEM, DİGEM ve AFD işbirliğindeki bu organizasyonda olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Cemoğlu, şenliğin 18 Haziran Perşembe günü Alayköy’de gerçekleşeceğini, misafir gelecek olan Polonya, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti halk oyunları çocuk gruplarına ev sahipliği yapacak olmanın da gururunu yaşadıklarını söyledi.

“DİKMEN’DE 1 GECE”

DİGEM Başkanı Osman Çelebi ise, Dikmen Gençlik Merkezi olarak, bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği’nin bir gecesine ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Çelebi, 19 Haziran Cuma gecesi  “Dikmen’de 1 Gece” etkinliğinde sahne alacak Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği ekiplerinin,  Dikmen bölge halkı tarafından büyük ilgiyle karşılanacağından emin olduğunu kaydetti.

Çelebi, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, FOGEM, DİGEM ve AFD olarak Üç derneğin işbirliğinin bir başlangıcı olarak gördükleri bu organizasyon ile birlikte  bir çok yeni projeye de adım atmayı umut ettiklerini dile getirdi.

9’uncu Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği kapsamında 20 Haziran Cumartesi saat 19.00 “FOGEM’le yaz bembeyaz” etkinliği gerçekleşecek.

Yıllardır geleneksel hale gelen bu etkinlikte, tüm çocuklar, aileleri ve yurt dışında gelen çocuk grupları, farkındalık yaratmak maksadıyla beyaz giyerek bir kortej gerçekleştirecek.