Suna Erden

Girne’ye bağlı Alsancak bölgesinde önceki gece meydana gelen olay sonucu mekâna eğlenmeye giden iki kişi tutuklandı, eğlence yerinin güvenlik görevlileri hakkında da soruşturma başlatıldı. Olay, Burak Güden ve Orhan Canaş’ın gittikleri eğlence mekânında aşırı alkolden dolayı sızmaları ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmaları ile başladı. Dışarı çıkarılan iki zanlı daha sonra geri gelerek, oyuncak tabanca ile işletme müdürünü “sizi öldüreceğim” diyerek tehdit etti. Silahın oyuncak olduğunun anlaşılması üzerine iki kafadar eğlence mekânının arka tarafına götürülerek ciddi şekilde darp edildi. 

ÖNCE KORKTULAR SONRA SALDIRDILAR 

Olayın ardından zanlılar Burak Güden ve Orhan Canaş’ın “Korkutmak maksadı ile silah taşımak” , “Şiddet tehdidi” ve “Sarhoşluk” suçlarından gözaltına alındı. Zanlılar dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada olayı aktaran polis, zanlıların önceki gün Alsancak’ta faaliyet gösteren bir eğlence mekânında aşırı alkol aldıktan sonra güvenlikçiler tarafından sarhoş bulunarak dışarı çıkarıldıklarını söyledi. Dışarı çıkarılan zanlıların yeniden eğlence mekânına saat 05.10 sıralarında geri döndüğünü, zanlı Burak Güden’in oyuncak tabanca ile işletme sahibi Harun Köftecioğlu’nu öldürmekle tehdit ettiğini kaydeden polis, tabancanın oyuncak olmasının anlaşılması üzerine zanlıların güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini ifade etti. 

w546e5q64.jpg

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE DE SORUŞTURMA 

Polis, zanlıların gözaltına alındığını, darp olayına karışan güvenlik görevlileri hakkında da soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminatla serbest bırakılmaları talebinde bulundu. 

TUTUKSUZ YARGI 

Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada bir gün polise giderek imza atmalarına ve birer kefilin 20 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına emir verdi.