Rana Sarro

Mağusa’da yaşayan Denizer ailesinin 5 yaşındaki minik kızı Melissa, aciliyet gerektiren ve hayati önem taşıyan ameliyatının gerçekleştirilebilmesi için yardım kampanyasından toplanacak 30 Bin TL’yi bekliyor. Bu sürede, kısa nöbetler geçiren ve doktorları tarafından ‘hayatta olması bir mucize’ denilen Melissa’nın, acil olarak Türkiye’de ameliyat olması gerekiyor. Baba Ahmet Denizer, 12 Nisan tarihinde son bulacak olan yardım kampanyasının tamamlanarak, toplanacak meblağı beklediklerini kaydederek, şuana kadar halkın gösterdiği duyarlılığın ise memnuniyet verici olduğunu belirtti.

“ÖLÜMÜNE SEBEP OLABİLİR”

Detay Gazetesi’ne konuşan minik Melissa’nın babası Ahmet Denizer, “Şuanda başındaki açıklığın kapatılması için ameliyat olması gerekiyor. Çocuk herhangi bir şekilde düşer veya sivri bir cisim başına temas ederse, o açıklıktan içeriye nüfus edeceğinden ciddi hasarlar verebilir, ölümüne de sebep olabilir” dedi.

“7’NCİ AMELİYATI İÇİN YARDIM BEKLİYOR”

Çocuğun ameliyatının İstanbul’da Acı Badem Hastanesi’nde yapılması gerektiğini kaydeden Denizer, bu ameliyatın 7’nci olacağını belirtti. 15 Şubat 2010 yılında iş yerinde merdivenlerden yuvarlanarak, kafası dolu damacanaya denk gelen Melissa’nın, kazanın ardından 16 gün hastanede yattığı, sonra ameliyat olduğu, akabinde Cerrahpaşa Hastanesi’ne sevk edildiği, sıvının boşaltılması için başına makine takıldığını anlatan Baba Denizer, ardı ardına operasyon geçirdiğini ifade etti.

“DEVLET PROFESÖR MASRAFINI KARŞILAMIYOR”

Çocuğun daha önce geçirdiği ameliyatların masrafının belli bir kısmının kendileri, bir kısmının da devlet tarafından karşılandığını söyleyen Denizer, “KKTC hükümetinin Acı Badem Hastanesi ile yaptığı sağlık protokolü feshedildi. Çünkü Sağlık Bakanlığı bunu ödeyemedi. Acı Badem Hastanesi, kurulla gelen hastalarının tedavi masrafının peşin ödenmesini istiyor. Daha sonra o fatura, aile tarafından Sağlık Bakanlığı’na veriliyor ve büyük bir kısmı devlet tarafından aileye geri ödeniyor. Ancak bizim ameliyat edecek doktorumuz profesör olduğu için profesör kısmını devlet ödemiyor. Kampanya da başladığı için devlet hiç karışmıyor” dedi.

“PARA BULUNAMAZSA AMELİYAT OLAMAZ”

Çocuk ameliyata girmeden önce bu meblağı ödemek zorunda olduklarını anlatan Baba Ahmet Denizer, “bu parayı teslim etmezsek, ameliyata giremiyor. Kampanyadan ötürü ameliyat tarihi almadık. Çünkü öncelikle paranın tedarik edilmesi gerekiyor. Kaymakamlık, 20-21 günlük bir süre verdi. 12 Nisan tarihinde kampanya bitince toplanan miktara bakacağız. Ve hekimi arayıp tarih alacağız” diye konuştu. Ahmet Denizer, “toplumun duyarlılığı bu konuda gayet iyidir” diyerek, halkın duyarlılığının yüksek olduğunu belirtti.

“ ‘ÇOCUĞUNUZU MEDYATİK YAPMAYIN’ TAVSİYESİ”

Olayın ilk kez bir gazete tarafından gündeme getirilmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı’na çağırıldıklarını anlatan Ahmet Denizer, “gazetede manşet olduğu gün, aynı gün içerisinde Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü bizi aradı. Randevu verdi ve ‘gelin görüşelim’ dedi. Bunun üzerine, Bakanlığın gerekli yardımı yapacağını sandık. Ancak gittiğimizde, bize ilk söylediği şey, ‘bilirsiniz bizim de elimiz, kolumuz protokollerle bağlıdır, çocuğunuzu da fazla medyatik yapmayın’ şeklinde oldu.

“HALKIN DUYARLILIĞINA TEŞEKKÜR”

Halkın duyarlılığından memnuniyet getirirken, yetkili mercilere ise sitemde bulunan baba Denizer, “Yetkililerin insan hayatı söz konusu olduğunda maalesef yetkileri sınırlı oluyor. Yetkisiz yetkili oluyorlar. Ancak kendileri veya yakınları söz konusu olduğunda her türlü imkan veya her türlü yetki kullanılabiliyor. Bunun dışına halkımıza duyarlılıkları için teşekkür ederiz. Gerçekten insanlar kendi çocukları gibi sahiplendiler ve büyük çaba sarf ediyorlar.