Ulusal Birlik Partisi’nin fevri çıkışları ile bilinen agresif Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, kurultayda karşısına çıkan 5 ismi alt edebilmek için çareyi, partisine bağlı bakanlıklara müdür ve müsteşar atamakta buldu

Öncelikle delegelik sistemini sona erdirip ardından da kendisine oy verecekleri parti üyesi yapan ve karşısında kurumsal yapısını bozduğu partinin önemli isimlerini “muhalif” olarak bulan Hüseyin Özgürgün, kurultay takvimi hızla ilerlerken köşeye sıkışmaya devam ediyor

Özgürgün’ün UBP’nin ağır toplarını bakanlık vererek susturma operasyonlarına rağmen kurultayda karşısında 5 rakip bulması, yarışta her yol mübahtır ilkesini benimseyerek yeni arayışlara girmesine neden oldu

Bugünden itibaren partisine bağlı bakanlıklara müdür ve müsteşar atayacak olan Özgürgün’ün seçeceği isimleri, kurultayda şahsi çıkarlarını gözetmeleri için kullanacağı iddia edildi. Kurultay günü yaklaştıkça ince hesaplar içerisine giren Özgürgün’ün kendi koltuğunu korumak uğruna ne kadar daha ileri gidebileceği ise merak konusu!

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün 31 Ekim Kurultayı’na yönelik sıkıntılı günler geçiriyor. Özgürgün başkanlık yarışında şu ana kadar karşısına çıkan 5 adayı diskalifiye etmek için elinde bulundurduğu parti başkanlığı makamının tüm olanaklarını gözünü kırpmadan kullanmaya başladı.

Kurultayda karşısına çıkmamaları için ilk olarak Tahsin Ertuğruloğlu, Sunat Atun, Kemal Dürüst ve Faiz Sucuoğlu gibi ağır topları bakanlık koltuğuna oturtarak "teslim" alan Hüseyin Özgürgün, şimdi de kurultayı lehine çevirmek için partisine bağlı bakanlıkların daire müdürleri ile müsteşarlarını atayacağını açıkladı.

Elini güçlendirecek

Kurultayda karşısına çıkacak 5 zorlu adayı saf dışı bırakmak için her yolu deneyen Özgürgün, yapacağı üst düzey atamalarla gücüne güç katmayı hedefliyor.

Üyelik reformu elinde patladı

Yeni dönemde delege sisteminden üyelik sistemine geçerek UBP'de "Devrim" yapacağı söylemiyle yola çıkan Hüseyin Özgürgün'ün, süreç içinde üyeleri kendi yandaşlarından yapma girişimleri, partide huzursuzluk yaratınca bir anda 5 adayı karşısında buldu. Özgürgün'ün  üyelik belirleme yöntemi karşısında rahatsız olan partinin diğer önemli isimleri Hüseyin Özgürgün'e  karşı parti başkanlığına aday olurken, parti tabanını da "Uyanık" olmaları yönünde medya üzerinden uyarmaya başladı.

Kadrolar yenileniyor

Bu arada, 31 Ekim kurultayına yönelik Genel Başkan Özgürgün'ün tüm kadroları kendine yakın veya destek alabileceği isimlerden oluşturma gayreti içinde olduğu da Yeni Bakış'a ulaşan haberler arasında. Kurultay öncesi yapılacak ilçe kongreleri için "Hummalı" bir çalışma içinde olduğu belirtilen Özgürgün ve ekibinin, muhalif isimleri devre dışı bırakarak kurultayda oy getirebilecek isimler üzerinde durduğu belirtiliyor.  

Taban çok rahatsız

Öte yandan, UBP'nin  içinde bulunduğu bu çok parçalı yapıdan son derece rahatsız olan partinin eski ve önemli isimlerinin adaylar arasında bir orta yol bulma gayreti içinde oldukları da kulislerle konuşulan bir başka konu. Başkan adaylarına partinin bütünlüğünün bozulmaması ve kurultayda bir gerginlik yaşanmaması için  sürekli telkinlerde bulundukları belirtilen söz konusu isimlerin, bu yönde yoğun mesai yaptıkları kaydedildi.

Bakanlar çalışmaya başladı  

Bu arada, Hüseyin Özgürgün'ün koalisyon hükümetinde bakan olarak atadığı isimler, Özgürgün'ün başkanlığının devamına yönelik ufak ufak demeçler vermeye başladı. Ekonomi bakanı Sunat Atun, önceki gün katıldığı bir TV programında Özgürgün'ün henüz genel seçim görmemiş bir başkan olduğuna işaret ederek "Enazından Özgürgün'e seçimlere kadar şans verilmeli zaten kendisi partiyi yarıştan birinci sırada çıkarmazssa başkanlığı bırakacağını açıklamıştı" şeklinde ifadeler kullandı.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katıldığı bir programda, UBP kurultayına bu kadar fazla adayla gidileceğini önceden öngördüğünü ve milletvekili arkadaşlarına bu yönde defalarca, kişisel hırsları bir kenara bırakıp, kurultaya kenetlenerek gidilmesi yönünde konuşmalar yaptığını ifade ederek, hırsın mantığın önüne geçtiğini savundu.

"Adaylıklarını tasvip etmiyor"

Adaylığını açıklayanların hiç birinin adaylığını tasvip etmediğini, mevcut Genel Başkana bir şans vermek gerektiğini, zaten Genel Başkan’ın, “Genel seçimden birinci olarak çıkmazsam ayrılacağım” dediğini aktaran Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

“Arkadaşlar partiye ne kadar zarar verdiğini görmüyorlar mı, parti hiç mi düşünülmüyor. Bu arkadaşlar bakan olsaydı aday çıkacaklar mıydı? Şimdi bana, sen bakan olmasaydın aday olmayacak mıydın diyecekler, bakan olmasaydım da aday olmayacaktım… Sayın Eroğlu’na sorsanız, ‘ben karışmıyorum’ diyecektir. Ama ona yakın isimler, dağınık şekilde farklı adayların arkasında, destek olduklarını görüyoruz. Belli ki bu kadar çok adayın çıkmasının nedeni, bu işi ikinci tura bırakıp, en çok oyu alan aday etrafında birleşmedir, ama bunu da başaracaklarını sanmıyorum. Yine de ilk turda bu işi bitireceğimize inanıyorum. Adaylar, iyi niyetle adaylık içinde olduğunu kimseye anlatamazlar. Burada bir senaryo var.”

Kaynak:Yeni Bakış