ÖLÜME DAVET: Küçük Kaymaklı’da Oray 8 sitesinin hemen yanındaki 4 katlı inşaatın teras katından işçiler tarafından aşağı bırakılan kalıp tahtası, yan apartmanın avlusundaki ağaçta takılı kaldı. Her an aşağı düşme tehlikesi bulunan tahta apartman sakinlerinin hayatını tehdit ediyor

MAHALLELİ TEPKİLİ: Dev kalıp tahtası asılı kaldığı ağacın 5-6 metre ilerisinde yandaki apartmanın su depoları bulunuyor. Apartman sakinlerinin depolara gitmek üzere sıklıkla kullandığı alanda çocuklar da oyun oynuyor. Can güvenliklerinden endişe eden apartman sakinleri yaşanan sorumsuzluğa tepki gösterdi

Duygu ALAN

Başkent Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı bölgesinde J&J Construction tarafından inşa edilen bir inşaatta iskele sökme sırasında yapılan ihmal mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

İnşaat işçileri iskele sökme esnasında üzerinde çivi dolu olan dev tahta parçasını metrelerce yükseklikten aşağı attı.

İskelenin parçalarından biri inşaatın hemen yanındaki apartmanın avlusunda bulunan bir ağaçta asılı kaldı. Söz konusu apartmanda ikamet eden bir vatandaşın iddiasına göre, tahtayı aşağı atan işçi, durumu fark etti ancak umursamadı.



Apartman sakinleri canından endişe ediyor
Havadis’e konuşan apartman sakinleri, evlerinin su depolarının tahtanın düştüğü yerde olduğunu ve her gün oradan geçiş yaptıklarını söyledi.

Apartman sakinleri, ayrıca bulundukları sitede çok sayıda çocuk olduğunu, ağaçta asılı kalan tahtanın bir kişinin üzerine düşmesi halinde olayın ölümle sonuçlanabileceğini kaydetti.

İhmale “İnsan hayatı bu kadar da ucuz olmamalı” diye tepki gösteren apartman sakinleri, ülkede yaşanan iş kazalarına da dikkat çekerek, tehlikenin bir an önce önüne geçilmesini istedi.

J&J Construction yetkililerine de çağrıda bulunan vatandaşlar, çalışmaların daha dikkatli şekilde yürütülmesi konusunda inşaatta çalışan işçilerin uyarılmasını istedi.