Dernek Genel Başkanı Özlem Dinçoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan ‘Eczanelerin reçetesiz antibiyotik satışını engelleyen’ yasanın ülkenin mevcut sağlık sistemine uygun düzenlemeler ve altyapı hazırlığı yapılmadan sunulduğunu iddia etti.

Dinçoğlu, bırakın özel doktora, hastaneye gidecek yol parası olmayan insanların sağlık hizmeti alabildikleri tek yer olan mahallelerindeki eczanelerine getirilecek bu uygulamanın yaşam koşullarını ve sağlıklarını kavuşmalarını daha da zorlaştıracağını savundu.

Özlem Dinçoğlu, “Hal böyleyken, belki de merdiven altında imal edilen sahte antibiyotiklerin yasal olmayan ve sağlık bakanlığı kontrolünde olmadan adaya girişine nasıl engel olunacağını veya güneydeki eczaneden ilaçların nasıl temin edilmeyeceği konusunda bir çalışma yapıldı mı?” sorusunu sordu.

Dinçoğlu, böylesi bir yasanın, sivil toplum örgütlerinin, Eczacılar Birliği’nin ve doktorların konu hakkındaki ortak görüşleri alınarak, herkesi mutlu edecek bir altyapı ve hazırlık süreci tamamlandıktan sonra yürürlüğe konulması gerektiğini söyledi.